אודות המסלול

ראש המסלול: פרופ' גילה מנחם

רכזת מסלול: גב‘ עדי פויארמן

מטרת המסלול: להכשיר להובלת תהליכי מדיניות ראויים בישראל

הבעיות העומדות בפני קובעי מדיניות בעשורים האחרונים הינן מורכבות וההתמודדות עמן דורשת כישורים הניזונים מתחומי ידע שונים כגון כלכלה, משפטים, תהליכים חברתיים ופוליטיים, סביבה וניהול אסטרטגי. המסלול יקנה כלים תיאורטיים וישומיים להובלת תהליכי עיצוב יישום והערכת מדיניות ציבורית. ייחודו של המסלול הוא בגישה הבינתחומית המשלבת כלים אנליטיים וישומיים מתחומי המדיניות, ניהול, כלכלה, משפט וחברה וכלים להתמודדות עם בעיות העומק המרכזיות המעסיקות את המגזר הציבורי בעידן הנוכחי. המגזר הציבורי מצוי בתהליך של שיפור איכויות ממלאי התפקידים וכבר כיום תואר מוסמך במדיניות ציבורית הינו תנאי במכרזים רבים בשירות הציבורי.

משך הלימודים

הלימודים מרוכזים בשנה אחת של ארבע סמסטרים רצופים כדלקמן- קיץ- (סמס' 1- לפני תחילת שנת לימודים של שנה אקדמית), סמסטר א' (סמס' 2), סמסטר ב' (סמס' 3) ושוב קיץ (סמס' 4)). הארכת משך הלימודים כפופה לאישור ועדת ההוראה של הפקולטה. בגין כל שנת חריגה, מעבר לשנת התקן, ייגבו "דמי גרירת לימודים" בנוסף לשכר הלימוד, בהתאם לתקנות שכר הלימוד.

תנאי קבלה

רשאים להגיש מועמדות, בעלי תואר בוגר (תואר ראשון) ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג,  עדיפות בקבלה תינתן בהתייחס לשיקולים הבאים:

• תארים בתחומים רלוונטיים  לחוג למדיניות ציבורית (מדעי החברה וההתנהגות, מנהל עסקים, כלכלה, ומשפטים)
  • בחירת החוג למדיניות ציבורית-מסלול מובילי מדיניות בעדיפות ראשונה.
  • הדיון בקבלה מתבסס על ההישגים הלימודיים והתאמת המועמדים ללימודי התואר השני על סמך ראיון אישי

הדיון במועמדים שבחרו בחוג למדיניות ציבורית בעדיפות שנייה או שלישית במסלול מובילי מדיניות ובמועמדים שנרשמו במועד ההרשמה המאוחר, ייערך רק לאחר קבלת החלטה בעדיפויותיהם הקודמות ובתנאי שיהיו מקומות פנויים.

תלמיד שהתקבל אך לא נרשם לקורסים קבלתו תבוטל ויהיה חייב לעבור שוב הליכי רישום וקבלה במועד בו יגיש מחדש את מועמדותו.

מסמכים שיש לצרף בעת ההרשמה

בעת הרישום יצרף המועמד לטפסי הרישום:
​גיליון ציונים, קורות חיים ותעודת זכאות לתואר מקור או העתק נאמן למקור מהמוסד בו למד.