אודות החוג

תואר שני מרתק בחוג מדיניות ציבורית. בואו להשאיר את טביעת האצבע שלכם.

החוג למדיניות ציבורית באוניברסיטת תל-אביב הוקם בשנת 1985 בפקולטה למדעי החברה וחגג בשנת 2015 30  שנה להיווסדו. במהלך שלושת העשורים לקיומו ביסס החוג את עצמו כמוביל בתחומו בישראל עם בולטות בין לאומית משמעותית מאוד.

החוג שם לו למטרה לספק הכשרה איכותית ברמה הגבוהה ביותר בתחום המדיניות הציבורית על כל היבטיו. בוגרי החוג משתלבים בעמדות ניהול בכירות במגזר הציבורי, הפרטי והשלישי. אפשר למצוא בין הבוגרים שרים, חברי כנסת, ראשי רשויות מקומיות, מנכ"לי משרדים ממשלתיים, מנהלי עמותות, מנהלי חברות במגזר הציבורי והפרטי ומפקדים בכירים בכל זרועות הביטחון.

בשנים האחרונות חרת החוג על דגלו את מחויבותו למעורבות אמיתית בתהליכי קבלת ההחלטות ועיצוב המדיניות בישראל. החוג מחוייב ללמד את בוגריו ולהביא אותם להפנים שלושה עקרונות יסוד: אחריות, מיומנות ואהבת חינם. אחריות פירושה לשאת בכל האחריות הנובעת ומתחייבת מתפקידך ולדעת את משמעותה. מיומנות פירושה אורייניות והתמצאות עמוקה ורחבה בכל רזי המקצוע המתחייבים מתפקידך. אהבת חינם פרושה אמפטיה אמיתית לאלו שהחלטותיך עשויות להשפיע עליהם, במישרין או בעקיפין, וניהול שיח מקצועי אמין אחראי ומכבד עם כל אדם באשר הוא אדם.

מחקריהם של חברי הסגל בחוג מתפרסמים בכתבי העת המקצועיים המובילים בעולם. בה בעת, כל חברי הסגל ורבים מהתלמידים ומהבוגרים לוקחים חלק פעיל ומשמעותי בתהליכים החשובים ביותר של עיצוב המדיניות הציבורית בישראל ובעולם, כמעט בכל תחום משמעותי, לרבות מדיניות כלכלית, חברתית, חינוך, קרקעות ודיור, סביבה ואנרגיה.

חברי הסגל, תלמידיו ובוגריו נקראים לעתים קרובות לתרום מהידע והניסיון שלהם ומקבלי ההחלטות הבכירים ביותר במשק פוקדים את החוג לעתים קרובות לשם קיום דיונים פתוחים בסוגיות מפתח שעל הפרק, כמו מדיניות אנרגיה ושימור הסביבה, שלטון מקומי, תחבורה, מינהל עירוני ונושאים רבים אחרים.

תואר שני במדיניות ציבורית מאפשר התמודדות על כל תפקיד ניהולי בשירות הציבורי ופותח את הדלת לקידום והתפתחות של כל אחד ואחת מתלמידינו.