תואר שני בלימודי דיפלומטיה
מהם האתגרים בחתימה על הסכמי שלום? כיצד משנה הטכנולוגיה הדיגיטלית את העשייה הדיפלומטית? האם יש עתיד למטבע האירו (Euro)? אילו אתגרים מדיניים יוצרת העלייה של סין במערכת הבין-לאומית? ולחילופין האם ארה"ב היא באמת מעצמה בשקיעה?
שאלות אלה ורבות אחרות עומדות בבסיס התוכנית ללימודי דיפלומטיה. נקודת המוצא של התוכנית היא שהעשייה הדיפלומטית קשורה למגוון גדול של תחומי ידע. לכן כדי להבין את הדיפלומטיה הבין-לאומית, במיוחד במאה ה-21, יש לעמוד על הגורמים השונים המעצבים אותה. מחד היא קשורה לפוליטיקה בין-לאומית, ולגורמים אסטרטגיים וכלכליים שונים, אך מנגד היא גם קשורה קשר הדוק לגורמים חברתיים, טכנולוגיים ולתהליכים היסטוריים.
התוכנית מאפשרת להבין לעומק את הגורמים השונים הללו ומספקת בסיס ידע רחב להבנת תהליכי קבלת החלטות דיפלומטיות ואת האתגרים השונים הכרוכים בהם. לשם כך לצד לימוד תיאורטי התוכנית מאפשרת מגוון של דרכים של התנסויות מעשיות, כולל התנסות בכלים דיגיטליים שבאמצעותם נעשית בפועל הדיפלומטיה.
התוכנית ללימודי דיפלומטיה בבית הספר למדע המדינה באוניברסיטת תל אביב היא תוכנית הלימודים הראשונה בארץ בלימודי דיפלומטיה, ומתבססת על סגל מרצים מנוסה ובעל ניסיון רב בהוראה, במחקר ובעשייה בתחום.
מסגרת לימודים עשירה זו מספקת בסיס רחב למגוון של אפשרויות תעסוקה מרתקות בהן עבודה במשרד החוץ, בשב"כ, במוסד, בשירות הציבורי-ממשלתי, במכוני מחקר בארגונים על-לאומיים, ובמסגרות עסקיות בין-לאומיות הפועלות מול גורמים ממשלתיים ולא ממשלתיים.
התוכנית נלמדת בשני מסלולים:
- מסלול מחקרי (עם עבודת גמר), אשר יאפשר למצטיינים להמשיך גם ללימודי התואר השלישי.
- מסלול עיוני (ללא עבודת גמר).
יצירת קשר
פנינה כלב - רכזת התכנית
בנין נפתלי, חדר 512
טלפון: 03-6406185 | פקס: 03-6409515
לפניות לחצו כאן