אודות המסלול אי שיוויון וצדק חלוקתי

אודות המסלול אי שיוויון וצדק חברתי

מרכזת המסלול: פרופ' אנסטסיה גורודזייסקי

המסלול מיועד לתלמידים.ות המעוניינים.ות להתמחות בנושא אי שוויון וצדק חלוקתי, אחד מתחומי הליבה בסוציולוגיה.  חברות וחברי סגל בחוג, העוסקים.ות באי שוויון וצדק חלוקתי, חוקרים.ות את מערכות החינוך, המבנה החברתי של שוק העבודה, הגירה, בריאות, מגדר, מעמד, אתניות, לאום, היחסים בין קבוצות הרוב לקבוצות מיעוט ומוסדות חברתיים אחרים המעצבים אי שוויון בישראל ובארצות אחרות. לצד ידע תיאורטי ומחקר אקדמי בנושא, תכנית המסלול שמה דגש מיוחד על פיתוח יכולות אנליטיות, הכשרה מתודולוגית, והתנסות במחקר יישומי. במהלך הפרקטיקום הסטודנטים.יות נחשפים.ות לעשייה מחקרית בארגונים ומוסדות שונים ומתנסים בכל שלבי התהליך המחקרי. הסטודנטים.יות במסלול זוכים.ות לייעוץ אישי במהלך תקופת הלימודים, שמטרתו לעזור להם.ן להפיק את המקסימום מתכנית הלימודים בהתאם ליעדים עתידיים שלהם: השתלבות בשוק העבודה לאחר סיום לימודי תואר שני (למשל, ביחידות מחקר והערכה בארגונים בסקטור הפרטי והציבורי, בשירות הציבורי וארגוני מגזר שלישי, במכונים למחקר והערכת פרויקטים) או פניה ללימודי דוקטורט.