••• עדויות
ד"ר שמי יהודית חסידה, בוגרת החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ותלמידת מחקר של פרופ׳ חיה שטייר ופרופ׳ הדס מנדל:
"האוניברסיטה, המנחות המקסימות ובפרט החוג, היו עבורי ׳בית ועד לחכמים׳. מקום שבו חוויתי סיעור מוחות, שיח מעשיר, ואווירה של לכידות חברתית מתחת לרדאר של החברה הישראלית. החוג הכשיר אותי באופן הטוב ביותר למסלול האקדמי שאני מצויה בו, ולא מעט בזכות האמון הרב שזכיתי לו ועל ידידות מופלאה עם חבריי לחוג ועם הסגל האקדמי והמינהלי. בתפקידי כיום אני מרצה בתכנית אקדמיות ייעודיות לנשים חרדיות בתארים מתקדמים בפקולטה למדעי הרווחה והבריאות של אוניברסיטת חיפה, ומנהלת אקדמית של כל התכניות לחברה החרדית במכללת הרצוג. בתפקידי אני מיישמת עקרונות אקדמיים ואנושיים שלימדוני באוניברסיטת תל אביב. מנסה לסייע לחברי הקהילה להשיג השכלה גבוהה ללא פשרות, לאהוב כל אדם באשר הוא ולשאוף לידע. הכרת הטוב לאוניברסיטת תל אביב, וגאוות יחידה כבוגרת החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, מלוות אותי בדרכי המקצועית והאישית."
ד"ר אורי מאוטנר, אוניברסיטת קיימברידג':
"אני שמח מאוד על ההזדמנות שהייתה לי ללמוד בחוג ומעריך את ההשפעה הרבה שהייתה לה על המשך הקריירה שלי. בחוג מתבצע מחקר חדשני, אפילו מרגש, והלימודים בו מאפשרים לקבל הנחיה צמודה מחוקרות וחוקרים שהם לא רק מובילים בתחומם אלא גם מחויבים להצלחה של התלמידים. הלימודים בחוג שינו באופן יסודי את תפיסת העולם שלי ועיצבו את הגישה האקדמית שלי. הם הכינו אותי באופן מעולה ללימודי דוקטורט באנתרופולוגיה, ולאחר מכן לפוסט-דוקטורט, שניהם באוניברסיטת קיימברידג'. כמו כן, האווירה בחוג תומכת וידידותית, ודרך הלימודים הכרתי חברות וחברים קרובים שמלווים אותי עד היום. אני ממליץ בחום על הלימודים בחוג לכל מי שמתעניין/ת בבני אדם.
ד"ר מעיין רויכמן' פוסט דוקטורנטית בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב וחוקרת אורחת באוניברסיטת סטנפורד:
"עשיתי את התואר השני שלי בחוג במטרה להפוך למרצה וחוקרת באקדמיה. התואר השני סייע לי מאד בכמה היבטים מרכזיים: החוג היווה סביבה מחקרית מרתקת שדחפה אותי למחקר יצירתי במסגרת התזה שלי שזכתה בפרס מטעם האגודה הסוציולוגית הישראלית והתפרסמה כמאמר בכתב עת מוביל. עבודת השדה הארוכה שעשיתי במסגרת התואר השני, שארכה למעלה משנה, הכשירה אותי כאנתרופולוגית ברמה מאד גבוהה ביחס לאוניברסיטאות אחרות בעולם, וכך כשהגעתי ללימודי הדוקטורט באוניברסיטת אוקספורד היה לי יתרון על פני מרבית הסטודנטים שלא הכירו את המחקר האתנוגרפי לעומק ולמעשה התנסו בו לראשונה רק בדוקטורט. בחוג קיבלתי הזדמנות ללמד באופן עצמאי ולחדד את כישורי ההוראה שלי, דבר שתרם אף הוא ליכולתי ללמד במהלך הדוקטורט שלי ולהשתלב כמרצה עם חזרתי לאקדמיה הישראלית. לבסוף, חשוב לציין שבזכות התמיכה, ההנחיה והאמונה לאורך הדרך מצד חברי הסגל בחוג התקבלתי ללימודי דוקטורט באוקספורד במימון מלא של קרן רודס, וחזרתי לחוג כפוסט דוקטורנטית במימון קרן עזריאלי.
שמרית סלונים פרנקו, בוגרת תואר שני לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת ת״א עם התמחות בסקרי דעת קהל עם תיזה (בהצטיינות). כיום - חוקרת ומעריכת תוכניות מובילה ומנהלת פרויקטים מחקריים בתחום החברה והחינוך עם ניסיון של 6 שנים בחברות כמו מטח המרכז לטכנולוגיה חינוכית, Key Impact Consulting, סאפיו מחקר ופיתוח ומרכז שוות לקידום נשים בזירה הציבורית במכון ון ליר:
"בחוג לסוציולוגיה היוו כבסיס לקריירה שלי בתחום המחקר, בזכות הלימודים ועבודתי בחוג כעוזרת מחקר, נחשפתי לעולם המחקר החברתי, רכשתי ידע במחקר איכותני וכמותני, דטה ונתונים והבנתי שזהו התחום שבו אני רוצה לעסוק ולהעמיק. נחשפתי למרצים מן הטובים בתחום ופיתחתי קשרים עם ארגוני מחקר שונים. התואר תרם לי לפיתוח חשיבה חברתית ביקורתית ולהבנה אמיתית של מהו מחקר סוציולוגי, איכותני וכמותי, על כל שלביו.
••• עוד בוגרות ובוגרים שלנו
אלינור אבני
תואר שני בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה
המשיכה ללימודי דוקטורט באוניברסיטת בוסטון
תמונה: Boston University
נעמה גלעדי
בוגרת החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה
סמנכ"לית קשרי חוץ ואריות תאגידית בפרקטור אנד גמבל
צילום: איל יצהר, מתוך הצעירים המבטיחים 2018 - גלובס
יעל סיני
בוגרת תואר ראשון ושני בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה
מנהלת את בית דרור - קורת גג לנוער להט"ב בסיכון של עמותת אותות
תמונה: פסיכולוגיה עברית