חגיגת מצוינות במחקר - ד"ר בועז ברק

12 במרץ 2023, 14:00
זום
חגיגת מצוינות במחקר - ד"ר בועז ברק

חברותיות יתר, התפתחות מוחית לקויה וגנטיקה יחודית: תסמונת ילדי האהבה והתקווה לטיפול חדשני

תסמונת ויליאמס היא הפרעה נוירוהתפתחותית נדירה אשר נובעת מחסר של כ-25 גנים, ומעורבת בחברותיות יתר, התפתחות מוחית לקויה, לקות שכלית ועוד. בעוד שהגנים החסרים בתסמונת ידועים, לא הרבה ידוע בנוגע לכיצד חסר זה פוגע במוח, ולמה פגיעה זו מובילה להתנהגויות האבנורמליות. בהרצאה נדון כיצד ניתן לחקור את התסמונת במחקר פסיכוביולוגי בסיסי, וכיצד מתוך הבנה עמוקה זו בימים אלו נבדקת יעילותה של ככל הנראה תרופה חדשה לתסמונת.

ד"ר ברק הוא מרצה בכיר וראש המגמה הפסיכוביולוגית בבית הספר למדעי הפסיכולוגיה. את מחקרו כחלק מהפוסט דוקטורט ערך ד"ר ברק ב-MIT, שם חקר תסמונות נוירוגנטיות כגון אוטיזם ותסמונת ויליאמס. ד"ר ברק פרסם עשרות מאמרים מחקריים בעיתונים המובילים ביותר בעולם, זכה במגוון גראנטים, מלגות, ופרסים יוקרתיים בינלאומיים עבור מחקריו פורצי הדרך.

הרשמה