אודות בית הספר

בית הספר למדע המדינה, ממשל ויחסים בין לאומיים תכניות לימודים ברמת התואר הראשון (בוגר) התואר השני (מוסמך) התואר השלישי (דוקטורט).
מטרת החוג להקנות לתלמידים ידע, כלי ניתוח ודרכי חשיבה בתחומי ההתמחות השונים של מדע המדינה:
פוליטיקה ומשטר בישראל; יחסים בינלאומיים ואסטרטגיה; מנהל ומדיניות ציבורית; התנהגות וכלכלה פוליטית; מחשבה פוליטית ותורת המשטרים.
פוליטיקה ישראלית ופוליטיקה השוואתית - תחום זה עוסק במחקר המדינה המודרנית נושאים מרכזיים:
ריבונות; משטר, תרבות פוליטית, בחירות; תנועות חברתיות, אידיאולוגיות, זהות; ביורוקרטיה; שסעים בחברה הישראלית; הסכסוך הישראלי פלשתינאי; דת ומדינה; מיעוטים בחברה הישראלית; פוליטיקה ומשפט; נשים בפוליטיקה הישראלית; אלימות פוליטית; תקשורת פוליטית.

יחסים בינלאומיים ואסטרטגיה - תחום זה עוסק בהבנת תהליכים בינלאומיים:
התפתחות היחסים הבינלאומיים; מבנה הסדר הכלכלי הבינלאומי; גלובליזציה; דיפלומטיה וקבלת החלטות; מדיניות ותקשורת; מו"מ ושיתוף פעולה בין מדינות; סוגיות של מלחמה; הסדרים בינלאומיים ושלום; תפוצת נשק ומדיניות בעידן הגרעיני; הרתעה ופיוס; עיצוב מדיניות החוץ והבטחון של ישראל; יחסי ארה"ב-ישראל` טרור בינלאומי; תקשורת בינלאומית ועוד.

מינהל ומדיניות ציבורית -  תחום זה עוסק בניתוח המבנה והפעולות של רשויות ציבוריות: מבנה המינהל הציבורי בישראל ובעולם; רפורמות בניהול הציבורי; הפרטה ומיקור חוץ; מערכת היחסים בין הדרג המקצועי והדרג הפוליטי; כשלי שוק וכשלים במדיניות הציבורית; מודלים של תהליך המדיניות ציבורית; ההשפעה של גורמים אינטרסנטיים, תפיסות אידיאולוגיות, ומוסדות פוליטיים על המדיניות הציבורית בישראל ובעולם

פילוסופיה פוליטית - במסגרת זו יכירו הסטודנטים הוגי דעות פוליטיים מרכזיים מהתקופה העתיקה ועד ימינו כגון:
אפלטון, אריסטו, מקיאבלי, הובס, רוסו, מרקס, וובר. ידונו נושאים כמו עצמה, אנרכיה, לאומיות, דמוקרטיה, פאשיזם, נאציזם, סוציאליזם ועוד.