אודות בית הספר

מזה למעלה מחמישה עשורים שבית הספר למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים מאגד בחובו חוקרים וחוקרות מהמובילים בארץ ובעולם, ומכשיר את דור העתיד למחקר והוראה במדע המדינה, ולפעילות ציבורית וחברתית ענפה. בית הספר הינו המגוון בישראל, ועוסק בכל תחומי ההתמחות השונים של מדע המדינה: יחסים בינלאומיים ואסטרטגיה, פוליטיקה השוואתית, מחשבה מדינית, פוליטיקה ומשטר בישראל, פוליטיקה וטכנולוגיה, כלכלה פוליטית ופסיכולוגיה פוליטית.

מגוון תכניות הלימוד שבית הספר מציע נועדו להקנות לסטודנטים ידע, כלי ניתוח, ודרכי חשיבה ביקורתיות, לחשוף בפני הסטודנטים את חזית המחקר בסוגיות הבוערות, ולאפשר להם התמחות מעשית בטווח רחב של נושאים ומתודות.

לימודי התואר הראשון מספקים מבט רוחבי על סוגיות פוליטיות ובטחוניות מהארץ ומן העולם, והיכרות עם שאלות היסוד במדע המדינה, תוך התמקדות בתיאוריה ובפרקטיקה של ממשל ופוליטיקה הן ברמה המדינתית והן ברמה הבינלאומית. לימודי מדע המדינה לתואר הראשון כוללים קורסי מבוא וקורסים מתקדמים ביחסים בינלאומיים, בפוליטיקה השוואתית, במחשבה מדינית, ובמנהל ציבורי, ומשלבים דיונים תיאורטיים עם לימודים מעשיים, המעניקים כלים לחשיבה עצמאית וביקורתית, ולניתוח והבנה מעמיקה של תהליכים גיאו-פוליטיים, יחסים דיפלומטיים ודינמיקות פוליטיות פנים-מדינתיות.

בבית-הספר מגוון של תכניות לתואר שני המאפשרות המשך העמקה, התמחות, התמקצעות ומחקר בתחומי ידע ספציפיים כמו דיפלומטיה, לימודי ביטחון ופוליטיקה של הסייבר. התואר השני הכללי במדע המדינה כולל מסלולי התמחות ביחסים בינלאומיים, פוליטיקה השוואתית וישראלית, ותקשורת פוליטית. בבית הספר קיימות שתי תכניות בינלאומיות לתואר שני, בהן שפת הלימוד היא אנגלית: תכנית ללימודי דיפלומטיה ובטחון והתכנית לסייבר, ממשל ופוליטיקה. בנוסף קיימת בביה"ס תכנית למנהלים בבטחון ודיפלומטיה.

תכנית הדוקטורט בבית הספר למדע המדינה הינה מהמובילים בישראל, ועוצבה בדומה למסלול ה-Graduate School הנהוג באוניברסיטאות המובילות בארה"ב. ניתן להתקבל לתכנית הדוקטורט במסלול ישיר מהתואר הראשון, או לאחר תואר שני. סטודנטים שמתקבלים לתכנית זוכים לרוב במלגה המאפשרת להם התמקדות במחקר ובכתיבה. בוגרי התכנית משתלבים בין היתר כחוקרים ומרצים באוניברסיטאות ומכללות בארץ ובחול.

מעבר למסגרת הלימודים השוטפת, בבית-הספר מתקיימים באופן תדיר סמינרים, כנסים וימי עיון אליהם מגיעים חוקרים מובילים מהארץ ומהעולם. באירועים אלו משתתפים גם סטודנטים רבים מכלל התארים. פעילויות אלה תורמות רבות ליצירת קהילה אינטלקטואלית ענפה ושוקקת.