מטרת התכנית

תחום לימוד: תקשורת פוליטית

לאתר התכנית

תואר שני בשנה אחת
מסלול לימודים ללא עבודת גמר (תזה)
ראש התכנית: פרופ' אמל ג'מאל

מטרת התכנית
התכנית תקשורת פוליטית תורמת להבנת הקשרים המורכבים שבין תקשורת לעולם הפוליטי בעידן המדיות החדשות.

מטרת התכנית להקנות ידע וכלי ניתוח מתקדמים לבחינת האופן שבו התקשורת, בעיקר החדשה, משפיעה על ההתארגנות הפוליטית וקבלת ההחלטות, עיצוב דעת קהל והבנייתה של פעולה פוליטית קולקטיבית.

במסגרת התכנית יוכלו התלמידים להעמיק ולהבין מהו הקשר בין התקשורת והמדיות החדשות לבין התרבות הפוליטית החדשה, מהו אופי התלות ההדדית בין פוליטיקה ותקשורת בזירה המקומית והבינלאומית וכן להכיר את השפעת התקשורת על אופי המאבקים המאפיינים את הזירה הפוליטית בישראל ובעולם.

התכנית בוחנת את השינויים שחלו במפת התקשורת בישראל בעשור האחרון, תעסוק בניתוח קמפיינים פוליטיים, בהשפעת אינטרסים כלכליים על אמצעי התקשורת, בשינויים בדפוסי הלחימה הצבאית הדיפלומטית בעידן התקשורת החדשה וכן בניתוח תנועות חברתיות בארץ ובעולם בעידן הניו-מדיה.

​משך התכנית והיקפה
התכנית נלמדת 3 סמסטרים רצופים, כולל סמסטר קיץ  (שנה קלנדרית), בימים רביעי (משעה 13:00) ושישי (עד 14:00), בהיקף של 36 ש"ס.

תנאי קבלה
התכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון אשר סיימו את לימודיהם בציון גמר של 80 ומעלה. תינתן עדיפות לבעלי ציונים גבוהים מכך ולבעלי ניסיון של חמש שנים בתקשורת או בפוליטיקה, בשירות הציבורי או במגזר הפרטי.

לימודי השלמה
תלמידים אשר אינם בוגרי מדע המדינה יתבקשו ללמוד בנוסף את הקורס:
פוליטיקה השוואתית –  2 ש"ס (סמסטר א').
​מבוא ליחסים בינלאומיים - 2 ש"ס (סמסטר ב').