ביקור נשיאת הפרלמנט האירופי

ברוכה הבאה! נשיאת הפרלמנט האירופי, רוברטה מטסולה, נחתה הישר למפגש עם סטודנטים.ות מהתכנית ללימודי האיחוד האירופי וסטודנטים בינ"ל באוניברסיטת תל-אביב.

26 מאי 2022

מטסולה נבחרה לנשיאת הפרלמנט האירופי באמצע ינואר 2022, בגיל 43 (+4 בנים), אחרי קריירה שידעה קשיים בתחילתה (בשתי מערכות בחירות במלטה היא לא נבחרה להיות חברת פרלמנט אירופי, אבל בפעם השלישית הצליח לה, ומאז הנסיקה שלה פשוט מטאורית). זה הביקור הראשון שלה מחוץ לאירופה. כבוד לישראל!

מטסולה הזמינה את הסטודנטים והסטודנטיות לשאול אותה כל שאלה בכל נושא, והסטודנטים.ות נענו לאתגר. לדוגמה: האם הצטרפות לשוק המשותף של האיחוד האירופי יכול להוריד את יוקר המחיה בישראל? (קורס כלכלת האיחוד) מצולה עונה שהיתה רוצה לראות כמה שיותר מדינות בדרגת אינטגרציה גבוהה עם האיחוד (תשובה שמתאימה לקורס "אירופה לבחירתך?").

בשאלה על שינוי האקלים, מטסולה ענתה כי האיחוד צריך לא רק להאיץ את החקיקה שלו בתחום, אלא גם את היישום בפועל, ובנוסף לדרוש ממדינות איתן הוא חותם על הסכמים ליישם צעדים וסטנדרטים אירופים בתחום והתייחסה ל"Brussels Effect" (מושג מקורס יחסי החוץ של האיחוד).

בשאלה האם ישראל יכולה להצטרף ל- PESCO (שת"פ פנים אירופים לקידום פרויקטים בתחום הגנה ובטחון), מטסולה אמרה ש-PESCO צריך להתרחב ושישראל צריכה לקבל כסא סביב השולחן.

היא ענתה גם יפה על המאבק של האיחוד באנטישמיות, אבל התשובה שלה כשהגענו לדבר על יחסי ישראל והאיחוד האירופי והלינקג' עם הפלסטינים (קורס ישראל והאיחוד) היתה פלקטית מידי ולא מספקת: האיחוד בעד שלום, ההתנחלויות אינן חוקיות. כשתהיה מחרתיים (28 במאי) ברמאללה תבקש מהרשות הפלסטינית לקדם את הבחירות.

 

הידעת?

מלטזית היא השפה השמית היחידה באיחוד האירופי.

מלטה היא אחת המדינות הקטנות באיחוד האירופי. יש בה כחצי מליון תושבים. לכן לפרלמנט האירופי יכולים להבחר רק 6 מלטזים/ות מתוך 705 חברים.

ממשלת הגישה בקשה להצטרף לאיחוד האירופי ב-1990, הקפיאה אותה ב-1996, הפשירה אותה ב-1998 ולבסוף הצטרפה לאיחוד האירופי ב-2004.

 

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>
לראש הדף