אודות

For English, open in Chrome and right-click to google-translate

ראש התכנית: ד"ר טל שדה

מטרת התכנית

מטרת תכנית ההכשרה ללימודי האיחוד האירופי היא להקנות ידע והכשרה בסיסיים לגבי הסדר הפוליטי-כלכלי-חברתי-משפטי באירופה בת ימינו (לא כולל רוסיה). תכנים אלו יאפשרו לבוגרי התכנית להשתלב במגזר הציבורי והעסקי בישראל בתפקידים שהקשר עם גופים אירופיים הוא מרכזי להם. הכוונה במיוחד היא למשרד החוץ ומשרד הכלכלה אך למעשה אין כמעט משרד ממשלתי כיום שאין לו מגעים שוטפים עם עמיתים מקצועיים אירופיים. כמו כן בוגרי התכנית יוכלו להשתלב לתפקידים במכוני מחקר, בתאגידים ישראליים עם נוכחות באירופה, ובחברות אירופיות עם השקעות ונציגות בישראל (אך כמובן שאין ביכולתנו להבטיח עבודה לבוגרי התכנית).

ייחודה של התכנית

• תכנית קצרה בת שנה אחת, בעברית, למעט 2 קורסים (4 ש"ס) שיינתנו בשפה האנגלית.
  • The program also features an English-language track, identical in content and terms to the Hebrew-language track

• הלימודים יתקיימו בשעות הערב.

•  שכר לימוד אוניברסיטאי רגיל.
  •  ניתן לפרוס את הלימודים ואת שכ"ל על פני שנתיים.
  • בתכנית ההכשרה ללימודי האיחוד האירופי ינתנו מלגות הצטיינות. המלגות ינתנו ל-7 המתקבלים עם הציון הממוצע הגבוה ביותר מבין המתקבליםעד 7 בספטמבר (הממוצע הקובע הוא הממוצע נכון ליום קבלתם לתכנית, אך המעוניינים בכך יכולים לשלוח עד ל- 7  בספטמבר  גליון ציונים עם חישוב ממוצע עדכני). גובה כל מלגה 4,000 ש"ח (2,000 ש"ח בכל שנה מבין השנתיים ללומדים במסלול פריסה). קבלת המלגה מותנית בהשלמת כל החובות בתכנית (כולל תשלום מלוא שכ"ל בתכנית). המלגות ינתנו בתחילת סמסטר ב'.
  • כ-10 ממצטייני התכנית (מכל המסלולים) ייבחרו ע"י אוניברסיטת היינריך היינה בדיסלדורף גרמניה (לפי שיקול דעתה הבלעדי) לתכנית בת שנה לתואר מוסמך בלימודי האיחוד האירופי במימון מלא. התכנית בדיסלדורף מתנהלת בהצלחה קרוב לעשור אך המימון שלה בכל שנה מותנה בגיוס תרומות. הלימודים בדיסלדורף הם בכיתה משותפת עם סטודנטים פלשתינאים וירדנים שעברו מסלול דומה באוניברסיטת אל-קודס ובאקדמיה המלכותית בעמאן.
  • ​ניתן להשלים תואר שני בלימודי האיחוד האירופי באוניברסיטה העברית בשנת לימודים אחת נוספת.

רישום לתכנית