אודות

למידע נוסף לחצו כאן

ראש התכנית: פרופ' טל שדה

מטרת התכנית

מטרת תכנית ההכשרה ללימודי האיחוד האירופי היא להקנות ידע והכשרה בסיסיים לגבי הסדר הפוליטי-כלכלי-חברתי-משפטי באירופה בת ימינו (לא כולל רוסיה). תכנים אלו יאפשרו לבוגרי התכנית להשתלב במגזר הציבורי והעסקי בישראל בתפקידים שהקשר עם גופים אירופיים הוא מרכזי להם. הכוונה במיוחד היא למשרד החוץ ומשרד הכלכלה אך למעשה אין כמעט משרד ממשלתי כיום שאין לו מגעים שוטפים עם עמיתים מקצועיים אירופיים. כמו כן בוגרי התכנית יוכלו להשתלב לתפקידים במכוני מחקר, בתאגידים ישראליים עם נוכחות באירופה, ובחברות אירופיות עם השקעות ונציגות בישראל (אך כמובן שאין ביכולתנו להבטיח עבודה לבוגרי התכנית)..

ייחודה של התכנית

• תכנית קצרה בת שנה אחת, בעברית, למעט 3 קורסים (7 ש"ס) שיינתנו בשפה האנגלית.
  • אפשרות להתמחות (סטאז') במשרדים וחברות הזקוקים למומחים באיחוד האירופי. צפו בסרטון על התמחות במשרד החוץ

• הלימודים יתקיימו בשעות הערב.

•  שכר לימוד לפי תעריף שכר הלימוד לתואר שני.
  •  ניתן לפרוס את הלימודים ואת שכ"ל על פני שנתיים.
  • ינתנו מלגות הצטיינות למתקבלים/ות לתכנית ההכשרה בלימודי האיחוד האירופי בתשפ"ה, שהגישו מועמדות לתכנית עד 15 בספטמבר 2024, על בסיס הישגיהםן ובהתחשב בממוצע ציוניהםן. לשם כך יובא בחשבון ממוצע הציונים בעת הגשת המועמדות לתכנית, או הממוצע המעודכן נכון ל-15 בספטמבר 2024, הגבוה מהשניים, בהתבסס על גיליונות ציונים מתואר ראשון או תואר שני בלבד. מתקבלים/ות שאינםן סטודנטים/ות באוניברסיטת ת"א ומעוניינים/ות בכך יכולים/ות לשלוח למזכירות התכנית גיליון ציונים עם חישוב ממוצע עדכני עד ל-15 בספטמבר (נתוני הלומדים/ות באוניברסיטת ת"א מתעדכנים במזכירות התכנית אוטומטית). מתקבלים/ות שהגישו מועמדותםן לתכנית לאחר 15 בספטמבר 2024 יובאו בחשבון למלגה בהתחשב בציוניהםן בעת הגשת המועמדות, רק על בסיס מקום פנוי.  גובה כל מלגה 4,000 ש"ח (2,000 ש"ח בכל שנה מבין השנתיים ללומדים במסלול פריסה). קבלת המלגה מותנית בהשלמת כל החובות בתכנית (כולל תשלום מלוא שכ"ל בתכנית). המלגות ינתנו בסמסטר ב'.
  • כ-10 ממצטייני התכנית (מכל המסלולים) ייבחרו ע"י אוניברסיטת היינריך היינה בדיסלדורף גרמניה (לפי שיקול דעתה הבלעדי) לתכנית בת שנה לתואר מוסמך בלימודי האיחוד האירופי במימון מלא. התכנית בדיסלדורף מתנהלת בהצלחה קרוב לעשור אך המימון שלה בכל שנה מותנה בגיוס תרומות. הלימודים בדיסלדורף הם בכיתה משותפת עם סטודנטים פלשתינאים וירדנים שעברו מסלול דומה באוניברסיטת אל-קודס ובאקדמיה המלכותית למדעים בעמאן.
  • שימו לב כי אוניברסיטת היינריך היינה תעדיף בעלי תואר ראשון בתחומים העיוניים (כגון מדעי החברה והרוח, אמנויות, משפטים ועסקים). בעלי תארים אחרים המעוניינים להמשיך את לימודיהם בדיסלדורף מתבקשים לעדכן את הנהלת התכנית לברור התאמתם לנסיעה.
  • אוניברסיטת תל אביב תחזיר את עלות מבחן הטופל (מועד אחד בלבד) הדרוש לשם הגשת מועמדות לתכנית זו באוניברסיטת היינריך היינה, בכפוף ולאחר הגשת מועמדות רשמית (באמצע יוני בד"כ), כנגד אישור תשלום
  • ניתן להשלים תואר שני בלימודי האיחוד האירופי באוניברסיטה העברית. על המעוניינים/ות בכך להתייעץ מראש עם מזכירות פורום אירופה שם.
  • תנאי לקבלת תעודת סיום ההכשרה היא סיום תואר ראשון.

רישום לתכנית
על מנת להגיש מועמדות לתכנית, יש לציין רישום לתואר ראשון, ובמסך הבא, תחת לשונית "עדיפויות" יש לבחור מתפריט הגלילה את תכנית 1099 לימודי אירופה (מדעי החברה).

על מנת להגיש מועמדות לתכנית
יש לציין רישום לתואר ראשון, ובמסך הבא, תחת לשונית
"עדיפויות" יש לבחור מתפריט הגלילה את תכנית 1099 לימודי אירופה (מדעי החברה).