תיאור הקורסים

החוג ללימודי עבודה

תואר ראשון

  • קורסי חובה
  • קורסי בחירה
  • סמינרים
קורסי בחירה

1051.3405.01 אי-שוויון כלכלי חברתי בישראל
הקורס יעסוק באי-שוויון כלכלי חברתי בישראל, תוך שילוב בין לימודים תיאורטיים לבין התנסות מעשית.
בחלקו התיאורטי של הקורס יסקרו תיאוריות ומחקרים בנושאים מרכזיים של אי-שוויון חברתי-כלכלי בישראל. נכיר היבטים שונים של מחקרים יישומיים בחקר אי-שוויון, תוך התמקדות בעיקר בשיטות כמותיות במדידת אי שוויון, ועל ידי בחינת זירות שונות של המציאות החברתית בישראל.
בחלקו המעשי של הקורס יוכלו הסטודנטים לבחור בין שני ערוצי פעולה: ערוץ מחקרי-ציבורי בשיתוף ארגוני חברה אזרחית, או ערוץ הדרכתי-הסברתי בשיתוף בתי ספר תיכוניים ומרכזי צעירים. פרויקטים אלו יציעו לסטודנטים הזדמנות ייחודית לעבוד עם גופים מקצועיים העוסקים בחינוך ובצמצום אי-השוויון העמוק בישראל, ולפעול ולהשפיע בתחום.
דרישות קדם: שוק העבודה, שיטות מחקר כמותיות (ניתן לקחת במקביל).

 

1051.3413.01 אפליה ושוויון הזדמנויות בעבודה
הקורס יעסוק באפליה בעבודה -  על היבטיה השונים של התופעה. נדון באפליה בשכירה, בשכר, בקידום ובפיטורין תוך התמקדות הן בהסברים התיאורטיים מדיסיפלינות שונות (סוציולוגיה, משפטים, כלכלה) והן במחקר העכשווי בתחום. בנוסף, נתמקד במחקר העוסק באפליה המכוונת כלפי קבוצות חברתיות שונות כגון נשים, מיעוטים אתניים, מהגרים, מבוגרים ועוד.
דרישות קדם: שוק העבודה, שיטות מחקר כמותיות (ניתן לקחת במקביל).

 

1051.3418.01 בעלי מוגבלויות ושוק העבודה
הקורס יעסוק בסוגיות הנוגעות לבעלי מוגבלויות בשוק העבודה, בהיבטים שונים. מטרתו של הקורס הינה לספק הבנה אודות המדיניות כלפי בעלי מוגבלויות בשוק העבודה כמו גם הבנה אודות התנסויותיהם וחוויותיהם של בעלי מוגבלויות בשוק העבודה. נבחן תיאוריות, מחקר קלאסי ומחקר עכשווי בנושאים הקשורים לשוק העבודה מבעד לעדשת המוגבלות כדוגמת תעסוקה, עמדוֹת כלפי בעלי מוגבלויות, סטיגמה, אפליה, גיוון ועוד.

 

1051341401  גלובליזציה וארגונים: עבודה, תרבות וזהות   
הקורס עוסק בקשרי הגומלין החברתיים, התרבותיים והכלכליים שבין ארגוני עבודה לתהליכי הגלובליזציה, תוך בחינת סוגיות ודילמות שונות הקשורות בארגון, תרבות וזהות בקונטקסט העבודה הגלובלי. הקורס יעסוק בגישות תיאורטיות שונות לגלובליזציה ארגונית, תוך מתן דגש על מחקרים אמפיריים ופרספקטיבות ביקורתיות דרכם נוכל להתבונן בתפקידם של ארגונים בתהליכי גלובליזציה והשפעותיהם על תהליכי חברתיים רחבים, על האופן בו סוגיות ניהוליות שונות מושפעות ומשתנות, וכן במשמעויות של תהליכים אלו על חיי היומיום של עובדים בארגונים בעידן הגלובלי .

 

1051.3419.01 משפחה ועבודה במאה ה- 21
הקורס יעסוק בקשרי הגומלין שבין שוק העבודה והמשפחה. נדון בתיאוריות שונות ובהיבטים שונים של קשרי הגומלין הללו עם דגש מיוחד על ההתפתחויות שחלו בהם בשנים האחרונות. בין הנושאים שנדון בהם בכיתה יהיו השפעות שוק העבודה על המשפחה והיחסים בה, השפעות המשפחה על שוק העבודה, שינויים בקשר הגומלין האלה לאורך זמן ולאורך החיים. הקורס יעסוק בעולם המערבי והדוגמאות שנדון בהם בקורס יעסקו בעיקר בישראל, ארה"ב ואירופה.
דרישות קדם: שוק העבודה, סטטיסטיקה, שיטות מחקר כמותיות (ניתן לקחת במקביל).

 

1051.3145.01 נושאים נבחרים בתאוריה ארגונית
מטרת הקורס הינה לנהל דיון מעמיק על נושאים נבחרים בתאוריה ארגונית. בין היתר נדון על החשיבות של תמריצים ומוטיבציה בעולם הארגוני, על קבלת החלטות של יחידים וקבוצות בארגונים, ועל התפקיד  של מקריות בהבנת תופעות ארגוניות.

 

1051.3417.01 עוני ועבודה בישראל
מטרת הקורס להפגיש את הסטודנטים עם תופעת העוני בישראל. הקורס יעסוק בהרחבה בנושאים מרכזיים הקשורים בעוני בחברה הישראלית: מי הם העניים, כיצד מוגדר העוני, מהם הגורמים לעוני וכיצד העוני משפיע על עולם העבודה. במהלך הקורס נתייחס לסוגיות חשובות בחקר העוני ובהן השפעות הבית לעומת השפעות הסביבה, סוגיית שעתוק העוני והטיית הבחירה.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>
לראש הדף