מטרת התכנית

תואר שני

ראש התכנית: פרופ' גילה מנחם

מטרת תכנית הלימודים
להקנות ידע תיאורטי ומקצועי וכלים להבנת ההיבטים המדיניים, הכלכליים, החברתיים והמשפטיים של המדיניות הציבורית ויחסי הגומלין שביניהם ולגשר בין התיאוריה לפרקטיקה. הלימודים מיועדים לפתח יכולות יישום והערכת מדיניות ולהכשיר את הבוגרים למילוי תפקידים בכירים.
התכנית מובילה בתוך 12 חודשים לתואר מוסמך במדיניות ציבורית למנהלים במסלול ללא תיזה.
התכנית מיועדת לנושאי תפקידים במינהל ובמשק בעלי ניסיון מעשי במגזרים שונים של המינהל.
בתכנית הלימודים ניתן לבחור בין שלושה מסלולי התמחות: מסלול במדיניות עירונית ושלטון מקומי, מסלול במדיניות חברתית ומסלול בניהול אסטרטגי.

תנאי לימוד
התכנית מניחה כי כל הסטודנטים לומדים תוך כדי המשך מילוי תפקידיהם הניהוליים, לפיכך, יתקיימו הלימודים בצורה מרוכזת בימי חמישי ושישי, במסגרת לימודית ייחודית. לתלמידים יוענקו, במידת האפשר, תנאי לימוד הכוללים חומרי לימוד מפורטים. לרשות התלמידים יעמדו עוזרי הוראה לסיוע בלימודים ויועץ לענייני מחשוב. הלימודים יארכו 12 חודשים רצופים שיחולקו לשלושה סמסטרים, כולל סמסטר קיץ. היקף הלימודים יהיה 39 שעות סמסטריאליות (ועוד 3 ש"ס יסודות הכלכלה כקורס השלמה המובנה בתוך תוכנית הלימודים).

תנאי קבלה
רשאים להגיש מועמדות נושאי תפקידים בכירים במינהל ובמשק שהינם בעלי תואר בוגר (תואר ראשון) ממוסד אקדמי מוכר ע"י המל"ג בציון 78 לפחות. במקרים מיוחדים תישקל קבלתם ללימודים של מועמדים בעלי ניסיון מעשי כאמור, שציון הגמר שלהם נמוך במעט מציון 78. תלמידים אלה יוכלו להגיש מועמדות ואם יתקבלו ללימודים, תהיה זאת קבלה על תנאי בכפוף לעמידתם בתנאים הנדרשים על ידי התכנית.
כמו כן, יידרש ניסיון מעשי מוכח של 5 שנים לפחות בתפקידים ניהוליים במשק. הקבלה מותנית הן בהישגים לימודיים והן בהתאמת המועמד ללימודי תואר שני שתיקבע על סמך ראיון אישי.

השלמת תיזה
בוגרי תכנית המנהלים בציון 85 ומעלה, יוכלו להרשם למסלול עם עבודת גמר (תזה), במסגרת תכנית המוסמך בחוג למדיניות ציבורית.  בעלי ציון של 90 ומעלה בעבודת התזה יוכלו להגיש מועמדות ללימודי תואר שלישי בחוג למדיניות ציבורית ובהתאם לתקנון החוג למדיניות ציבורית.

מלגות
התכנית מעניקה מספר מלגות בכל שנה,  על פי קריטריונים הנקבעים על ידי הפקולטה למדעי החברה ואוניברסיטת תל-אביב.

לימודי השלמה
יסודות הכלכלה - 3 ש"ס
כל תלמיד המתקבל לחוג חייב בקורס השלמה יסודות הכלכלה.  פטור מהקורס ניתן על פי שיקולי ראשי התכנית בהתייחס ללימודים קודמים. לימודי ההשלמה ביסודות הכלכלה נכללים בתוכנית הלימודים. במקרים מיוחדים תוכל ועדת הקבלה לקבוע קורסי השלמה נוספים וזאת לפי הצורך.