הסטוריית בית הספר

 בית הספר למדעי הפסיכולוגיה של אוניברסיטת תל-אביב בניין שרת

 

בית הספר למדעי הפסיכולוגיה של אוניברסיטת תל-אביב הוא השלישי שהוקם במדינת ישראל – בשנת 1961. במקור הוקם בית הספר כחוג לפסיכולוגיה על ידי פרופ' הנס קרייטלר ז"ל, בקמפוס הראשון של האוניברסיטה באבו-כביר. החוג פתח שעריו עם 2.5 תקנים של סגל בכיר ו – 30 סטודנטים, בחדר שהיה גם חדר מעבדה.

בשנים הראשונות הייתה בחוג אוירה חלוצית של סוללי דרך, והקשר בין המורים לבין הסטודנטים היה הדוק. על המורים הראשונים נמנו פרופ' ורה מהלר שהייתה עוזרתו של קורט לוין, ולימדה תיאוריות אישיות ופסיכולוגיה התפתחותית, פרופ' מנצ'ל, מומחית בינלאומית להתנהגות בעלי חיים ואילוף כלבים, ופרופ' ישעיהו לייבוביץ שבא מירושלים ללמד פסיכולוגיה פיזיולוגית.

האוריינטציה בראשית הדרך הייתה בעיקר קלינית, והתבססה על גישה אירופאית, עם מעט השפעות מן הפסיכולוגיה האמריקאית. דרך הלימוד כללה התעמקות במקורות הכתובים של אבות הפסיכולוגיה בליווי הדרכה צמודה.

לאחר כארבע שנים, עבר החוג לקמפוס החדש של האוניברסיטה, ליד שייך-מונס ברמת אביב, והתמקם בבניין גילמן. האכסניה החדשה כללה מעבדה למחקר פסיכולוגי שנבנתה בתרומה נדיבה של האגודה הפרה-פסיכולוגית האמריקאית, והייתה ציון דרך בכיוון ההתפתחות המחקרי. צוות המורים הלך וגדל, ולדור המייסדים שהיה במקורו בעיקר אירופאי, נוספו בוגרי החוג, וכן חברי סגל שייצגו את הפסיכולוגיה האקדמית האמריקאית.

בשנת 1967 נפתחו לימודי תואר שני, תחילה במגמה הקלינית ובמגמה החינוכית ואחר כך נוספו מגמות בתחום החברתי, התעסוקתי, הקוגניטיבי והפסיכוביולוגי. בשנת 1978 נפתחה בחוג התוכנית ללימודי דוקטורט.

במשך שנים רבות היה החוג חלק מהפקולטה למדעי הרוח, אך במחצית שנות השמונים התנהל מאבק בין הפקולטות למדעי הרוח והחברה על מיקומו הסופי. לבסוף גברה הפקולטה למדעי החברה, ומאז 1987 החוג הוא חלק ממנה. שניים ממורי החוג, פרופ' אריה נדלר ופרופ' אינה וינר, אף היו בתקופה מסוימת דיקאני הפקולטה למדעי החברה.

בשנת 2012 שינה החוג את מעמדו, והפך לבית הספר למדעי הפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב.

כיום, בית הספר למדעי הפסיכולוגיה בתל-אביב הוא הגדול בין החוגים המקבילים בארץ בהיקף סגל ההוראה והמחקר ובמספר הסטודנטים.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>
לראש הדף