גירושין

גירושין

שוקלים להתגרש?

 

לפני שאתם פותחים במלחמה, ולמרות הכעס והכאב, נסו להגיע להסכמה עם בן הזוג לגבי החיים שאחרי, זה יחסוך לכולם הרבה כאב וצער.

המרכז האוניברסיטאי לגישור נותן שירותי גישור ייחודים לזוגות ששוקלים להתגרש. שירותי הגישור לגירושין מתבצעים ע"י מגשרים מומחים בעלי הכשרה מיוחדת לגישורי גירושין ובעלי .סיון בתחום, שיושבים ביחד עם בני הזוג ומסייעים להם להגיע להסכמות לגבי המשך הדרך.

 

פגישת היכרות חינם

אחריה תוכלו להחליט לאן מועדות פניכם, נשמח לסייע לכם לחצות תקופה סוערת זו בשלום.

ליצירת קשר:

טלפון: 03-6406179
נוסף : 03-6405995
פקס: 03-6407223
כתובת: קמפוס אוניברסיטת תל אביב ,בניין נפתלי חדר 730, רמת אביב, 69978
 

שאלות נפוצות:

 

איך אפשר להגיע איתו/איתה להסכמות? הרי אם היינו יכולים להגיע להסכמות לא היינו מתגרשים... זה נכון שזו תקופה קשה במיוחד מלאה בחרדות והליכה אל הלא נודע, אך בעזרת מגשרים מומחים בעלי ניסיון רב בתחום תוכלו להגיע להסכמות שייטיבו עם כולם. אנו מאמינים כי למרות הפרידה עדיין יש אינטרסים משותפים לבני הזוג, כמו לדוגמא טובת הילדים, ולמען השגת האינטרסים המשותפים ניתן למרות הקושי לשתף פעולה..

על מה נדבר בגישור? בד"כ שלושת הנושאים העיקריים עליהם יש להגיע להסכמה הם חלוקת הרכוש המשותף, הסדרי ראייה עם הילדים המשותפים במידה ויש, ומזונות לילדים. הפגישות מכוונות להשגת מטרות אלו, אך תמיד יש התייחסות גם לקושי הרגשי, שהוא חלק בלתי נפרד מכל פרידה וגירושין.

כמה פגישות עד שנגיע להסכמה? כל מקרה לגופו, זה תלוי על מה אתם צריכים לדון:  האם יש רכוש משותף? האם יש ילדים משותפים? בפגישת הייעוץ ניתן יהיה להעריך את אורך התהליך.

איך אפשר לצמצם את הנזק לילדים? בנוסף לקושי הרב בהתמודדות עם פרידה, מתמודדים בני זוג העומדים בפני גירושין עם הקושי של ילדיהם, לעיתים גם עם ייסורי המצפון כלפי הילדים... הדאגה היא לגיטימית. ניתן להקל על ילדיכם בכך שתשמרו את הקונפליקט ביניכם ולא תערבו אותם. זכרו כי הקשר עם ההורה השני הוא לתמיד, וכדאי להנמיך את הלהבות כדי שהמפגשים העתידיים איתו לא יגרמו למתח מיותר לילדיכם המשותפים.

איך מחשבים את גובה המזונות? גובה המזונות נקבע על פי צרכיהם של הילדים כלכלת המשפחה וגובה ההכנסות של האם ושל האב.  הן לילדים והן להורים זכות לחיים של כבוד. חישוב המזונות משקף חלוקה צודקת והוגנת שלוקחת בחשבון גם את צרכי הילדים וגם את צרכיו של ההורה הלא משמורן.

הגענו להסכמות - ומה הלאה? אחרי שתגיעו להסכמות תוכלו לנסח הסכם גירושין איתו תוכלו לגשת לביהמ"ש לענייני משפחה, או לבית הדין הרבני על מנת לקבל תוקף של פסק דין להסכם.

האם לא עדיף לפנות ישר לעו"ד שישמור עלי מפני בן הזוג? עורכי דין לענייני משפחה יכולים לתת ייעוץ משפטי חשוב למי שחושב להתגרש, אך לפעמים, עו"ד אמביציוזי עלול לפעול כפיל בחנות חרסינה, ולשרת ככלי לחימה בקרב בין בני הזוג. למלחמה יש תוצאות! אנחנו מאמינים כי אדם שהחליט להתגרש עושה זאת בד"כ למען עתיד טוב יותר בשבילו, ולא נגד בן הזוג לשעבר. למרות הטינה והכעס, ניתן לשמור על הכבוד הבסיסי בין בני הזוג, ולהבין שלמרות שבן הזוג אינו מתאים יותר כבן זוג, הוא אינו האויב.

מגשר, שלא כמו עו"ד מחויב "לשמור" על שני הצדדים באופן שווה, ולעולם לא ישיא עצות לוחמניות.

עניין נוסף - המצב המשפטי השורר בארץ בנוגע לדיני אישות הוא מאוד מורכב, (קיימות שתי ערכאות מקבילות – ביה"ד הרבני וביהמ"ש לענייני משפחה). זוהי זירה לא צפויה, ועו"ד לענייני משפחה יכולים להעיד על כך כי לא ניתן לצפות כיצד יסתיימו תביעות הגירושין. הסכנה: אתה יודע כיצד אתה נכנס לביהמ"ש אך לעולם אינך יודע איך תצא משם...

 

אז למה בעצם לפנות גישור?

האלטרנטיבה של הגישור מציעה למתגרשים שליטה בתהליך ובתוצאותיו, ולקיחת אחריות על המצב. מדובר בהליך חסכוני ולא הרסני.  בני הזוג לשעבר משמרים את יכולת התקשורת הישירה, ומאפשרים שינוי ביחסים ביניהם – ממצב של בני זוג החולקים חיים משותפים, למצב של הורות משותפת – המחייבת אותם לקשר מתמיד.

להישאר ביחסים סבירים? אפשר לעשות את זה!

זה תלוי בכם, אך אנו יכולים לסייע לכם לעבור את זה כמה שיותר חלק....

 

פנו אלינו לפגישת היכרות ללא תשלום

יצירת קשר

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>
לראש הדף