המגמה הקוגניטיבית

ביה"ס למדעי הפסיכולוגיה
תואר שני

מטרה ותכנית הלימודים

המגמה הקוגניטיבית באוניברסיטת תל-אביב מייצגת את מגוון התחומים הרחב ביותר בארץ, הכולל תפיסה (פסיכופיזיקה, תפיסה בלתי מודעת, תפיסת פרצופים, תפיסת זמן...). קשב, מודעות, עיבוד סמנטי, זיכרון, קבלת החלטות, חשיבה יצירתית ועוד. הלימודים במגמה וההתנסויות הרבות במחקר אמפירי מקנים בסיס ידע רחב ומעודכן בנושאים אלו. בנוסף ואולי בעיקר, הלימודים מפתחים מיומנויות בחשיבה תיאורטית, בשיטות מחקר ובתקשורת מדעית. הושם דגש על השימוש בשיטות חקר המוח מנקודת המבט של החוקר הקוגניטיבי במטרה להבין את ההתנהגות האנושית והפונקציות הקוגניטיביות המעצבות אותה. המגמה הקוגניטיבית מכשירה את תלמידיה להשתלב באקדמיה כחוקרים אך גם בתעשייה ובכל מסגרת הדורשת מיומנויות בביצוע וניהול מחקרים.

בתום שנה א' יכולים התלמידים להגיש מועמדותם להמשך ישיר ללימודי הדוקטורט, בהתאם לנוהלי בית הספר בנושא (לפרטים "מסלול ישיר לדוקטורט").​

תכנית הלימודים במגמה

היקף שעות הלימוד במגמה הינו 32 ש"ס.

1. קורסי חובה – 16 ש"ס.

• בהתאם לרשימת הקורסים המתפרסמים במערכת הכוללים קורסים מתודולוגיים ושיטות מחקר.

2. סמינר אמפירי – 4 ש"ס.
    התלמידים ישתתפו בסמינר המוצע ע"י המגמה בשנה הראשונה ללימודיהם.

3. שיעורי בחירה – 12 ש"ס.

• מתוך רשימת קורסי הבחירה של המגמה.
  • בנוסף לשיעורי הבחירה המוצעים ע"י המגמה ניתן ללמוד קורסים נוספים מקורסים הניתנים במסגרת חוגים אחרים באוניברסיטה, באישור ראש המגמה.

4. קולוקוויום המגמה.

• התלמידים ישתתפו בכל שנת לימוד בקולוקוויום המגמה.

5. תזה

• התלמידים יגישו למזכירות הצעת מחקר חתומה עד תום השנה הראשונה ללימודיהם.
  • התלמידים ימסרו עותק סופי של עבודת הגמר למזכירות בתום השנה השנייה ללימודיהם.

תנאי מעבר לשנה ב'

ממוצע 80 לפחות בשנה א'.