התכנית הבינתחומית

ביה"ס למדעי הפסיכולוגיה
תואר שני

מטרה ותכנית הלימודים

התפתחות לימודי הפסיכולוגיה ושאלות רבות בתחום הנחקרות במגוון כלים ושיטות, הביאו לטשטוש גבולות בחלוקה הקלאסית של תת-התחומים בלימודי הפסיכולוגיה. לפיכך, נדרשת כיום גישה רחבה וכוללת, המחייבת ידע בין-תחומי ושימוש בכלים ומעבדות מגוונות. המגמה מאפשרת לתלמידי התארים המתקדמים הכשרה רב-תחומית שאינה ממוקדת לתחום מחקרם הספציפי. המגמה הבינתחומית מאפשרת לתלמידים מצטיינים להיחשף למגוון תחומי הידע והשיטות בפסיכולוגיה ולבנות לעצמם, בליווי צמוד של איש סגל, תכנית לימודים אישית בהתאם לתחומי העניין שלהם.

תכנית הלימודים ייחודית בכך שהיא מציעה מגוון של קורסים בתחומים השונים. תלמידי התכנית יוכלו לבחור קורסים שיאפשרו להם להרחיב את הידע בגישה מולטידיסציפלינרית במהלך לימודיהם. התחומים כוללים: מדעי המוח הקוגניטיביים, פסיכוביולוגיה, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה קוגניטיבית.

תכנית הלימודים במגמה

תכנית לימודים עם תזה בלבד. התכנית תכלול קורסי חובה, וכן הקבצים של קורסי בחירה, מתוכם הסטודנט יבחר את הקורסים בהתאם לתחום מחקרו ובכפוף לאישור ראשי התכנית.

היקף שעות הלימוד במגמה הינו 32 ש"ס.

1. קורסי חובה – 16 ש"ס.

• בהתאם לרשימת קורסי החובה של המגמות השונות המתפרסמים במערכת, הכוללים קורסים מתודולוגיים ושיטות מחקר.

​2.  סמינר אמפירי – 4 ש"ס.

• התלמידים יכולים לבחור בכל אחד מהסמינרים האמפיריים המוצעים ע"י המגמות המחקריות. על התלמידים להשלים את הסמינר בשנה הראשונה ללימודיהם.

3.  סוגיות עכשוויות במדעי הפסיכולוגיה – 4 ש"ס.

• התלמידים ישתתפו בקורס המוצע ע"י המגמה בכל שנת לימוד. (2 ש"ס בכל שנה).

4. שיעורי בחירה – 8 ש"ס.

• התלמידים יכולים לבחור בכל אחד מקורסי הבחירה של התכניות המחקריות הקיימות.
  • בנוסף לשיעורי הבחירה המוצעים ע"י המגמות  ניתן לקחת קורסים רלוונטיים מחוץ לבית הספר למדעי הפסיכולוגיה, בהיקף של עד 8 ש"ס, על חשבון קורסי הבחירה, באישור מראש של ראש המגמה.

5. קולוקוויום.

• התלמידים ישתתפו בכל שנת לימוד בקולוקוויום של אחת המגמות המוצעות.

6.  תזה

• התלמידים יגישו למזכירות הצעת מחקר חתומה על ידי המנחה עד תום השנה הראשונה ללימודיהם.
  • התלמידים ימסרו עותק סופי של עבודת הגמר למזכירות בתום השנה השנייה ללימודיהם.

תנאי מעבר לשנה ב'

ממוצע 80 לפחות בשנה א'.