מדיניות ציבורית

החוג למדיניות ציבורית מציע לתלמידי התואר הראשון חטיבה מצומצמת במדיניות ציבורית בהיקף 16 ש"ס, משך הלימודים בחטיבה 4 סמסטרים.

כדי להשלים את חובות החטיבה על כל תלמיד לסיים בהצלחה את 2 קורסי החובה המפורטים מטה ו-3 מקורסי הבחירה המוצעים.

החוג למדיניות ציבורית ממליץ לתלמידים שמסיימים את החטיבה בהצלחה להגיש מועמדות ללימודי תואר שני בחוג. תלמידים שיתקבלו לתואר שני יהיו פטורים מקורסי החובה הנכללים בתכנית החטיבה, אך יידרשו ללמוד קורסים אחרים במקומם.

על מנת להכיר את תחומי הלימוד בחוג ואת מרכיבי תכנית הלימודים, מתבקשים התלמידים לקרוא את תכנית הלימודים של החוג.

על תלמיד החטיבה חלות כל תקנות הפקולטה למדעי החברה ותקנות החוג למדיניות ציבורית.

תנאי קבלה

רשאים להגיש מועמדות תלמידי תואר ראשון משנה ב' ואילך עם ציון ממוצע 90 ומעלה.

הרישום לחטיבה יתקיים פעם בשנה בלבד, בסמסטר א'.

הרישום לקורסי החטיבה הוא שנתי. בבידינג של תחילת השנה נרשמים לקורסי שני הסמסטרים.

תכנית הלימודים

קורסי חובה - 7 ש"ס

מספר הקורס שם הקורס אופן הוראה ש"ס שם המרצה

1082.4053.01

מבוא למדיניות ציבורית

שיעור+תרגיל

4 ש"ס

ד"ר עמוס זהבי

1082.4015.01

יסודות הכלכלה[1]

שיעור+תרגיל

3 ש"ס

שגית אזארי ויזל

קורסי בחירה - 9 ש"ס

על התלמידים ללמוד 3 קורסי בחירה מתוך הרשימה המוצעת.

מס' הקורס שם הקורס אופן הוראה ש"ס שם המרצה

1082.4178.01

קיימות - ומדיניות ציבורית (יינתן באנגלית)

שיעור

3 ש"ס

פרופ' אלון טל

1082.4171.01 מודלים של מנהיגות שיעור 3 ש"ס ד"ר נימרוד רוזלר
1082.4166.01 חשיבה אסטרטגית שיעור 3 ש"ס פרופ' איתי סנד
1082.4046.01 משפט חוקתי ומנהלי שיעור 2 ש"ס השופט בדימוס אבי זמיר
1082.4185.01 אתיקה ציבורית שיעור 2 ש"ס ד"ר לילך ליטור

פטורים והמרות
מסיימי החטיבה שיתקבלו ללימודי התואר השני בחוג למדיניות ציבורית יידרשו ללמוד את היקף התכנית במלואה.
התלמידים לא יידרשו לחזור על קורסי התואר השני שנלמדו בחטיבה אך יידרשו להשלים את מלוא 16 שעות החטיבה.

_____________________
[1] לתלמידי כלכלה יומר הקורס בשני קורסים חלופיים "משפט חוקתי ומנהלי" - 2 ש"ס, "אתיקה ציבורית" - 2 ש"ס.