תיאור הקורסים

תואר שני

סמינרים

1051.4072.01 עבודה משפחה ומגדר
סמינר מחקר העוסק ביחסים שבין משפחה ועבודה בעולם המערבי. במסגרת הסמינר נדון בהיבטים שונים הקשורים בשני מוסדות חברתיים אלו, השינויים השתרחשו בהם לאורך זמן, השלכותיהם לנושאים של דפוסי עבודה של נשים וגברים ואי שוויון מגדרי. כמו כן נדון בהשפעת המדיניות החברתית על אופן העבודה של נשים וגברים הסמינר מבוסס על עבודת מחקר עצמאית של התלמידים שתידון במפגשים השונים ותוצג בחלקו השני של הסמינר.
דרישות קדם: שיטות מחקר כמותיות, שוק העבודה.

1051.4467.01 מתודה ומחקר בהיסטוריה של עבודה ועסקים
מטרת הסמינר לבחון גישות מחקר בהיסטוריות של עובדים ועסקים, את המקורות הראשוניים עליהן הן מתבססות, את ניתוח המקורות הללו, ואת ההיסטוריוגרפיה שלהן.

1041.4536.01 סמינר מחקר: סוגיות בריבוד ואי שוויון
הגישה של סוציולוגיה ציבורית מטרתה להגדיר, לקדם ולהעשיר את הדיון הציבורי לגבי נושאים שאיתם מתמודדת החברה, ואי השוויון החברתי-כלכלי ההולך וגדל בעשורים האחרונים הוא אחד מהם. הסמינר יספק מסגרת תומכת ומעשירה לסטודנטים הרוצים לחקור נושאים שונים הקשורים לריבוד ואי שוויון בהקשר של רמת השכלה ותחום לימודים.
דרישות הקורס: נוכחות חובה בכיתה, ניתוח מאמר, והצגה בכיתה של נושא ושל הצעת מחקר.
דרישות קדם: ציון 85 בקורס תיאוריות בריבוד ואי שוויון וציון 85 בקורס רגרסיה לינארית.
העבודה הסמינריונית: תתבסס על מחקר כמותי של נתונים הסקר החברתי האירופאי (ESS)
דרישת קדם: ציון גמר של 85 ומעלה בקורס לתואר שני "שיטות מחקר כמותיות".