תיאור הקורסים

• סמינרים
קורסי השלמה

1051.4010.01 התנהגות ארגונית
מטרת הקורס להקנות לתלמידים הכרות יסודית עם ספרות מדעי בנושא ארגונים ועם הסוגיות והגישות המרכזיות בחקר ארגונים. נדון בתיאוריות העוסקות בהתנהגות של יחידים בארגון (כגון הנעת עובדים, קבלת החלטות, מנהיגות ולמידה חוויתית), בתיאוריות העוסקות בהתנהגות של קבוצות בארגון ובתיאוריות המתמקדות באופן הארגון מתנהג כיחידה (למידה ארגונית ושינוי ארגוני). התלמידים יתבקשו לקרוא מאמרים אקדמיים בתחומים אלו, ויכתבו עבודת מחקר שתביא לידי ביטוי את התיאוריות והממצאים המצויים בספרות.

1051.2100.01 מבוא ליחסי עבודה
מטרת הקורס היא להעניק לסטודנטים נקודת מבט רחבה על יחסי העבודה בישראל ובעולם. הקורס יעסוק במערכת היחסים המשולשת בין עבודה מאורגנת (ארגוני עובדים), מעסיקים (לרבות ארגוני מעסיקים) והמדינה. הקורס יפתח בהצגת גישות תיאורטיות ליחסי עבודה ובהצגת דגמים שונים של מערכות יחסי עבודה. בהמשך הקורס יידונו שלושת השחקנים המרכזיים בתחום יחסי העבודה: המדינה, מעסיקים וארגוני עובדים.  נושאים נוספים שיילמדו בקורס הם: סכסוכי עבודה, שביתות, משאים ומתנים קיבוציים, הסכמים קיבוציים, דגמים שונים לשיתוף עובדים וגלובליזציה.

1009.1102.01 מבוא לכלכלה ללא כלכלנים
הקורס מיועד להקנות מושגי יסוד בכלכלה.הנושאים שיידונו בקורס הם, מיקרו: בעיית המחסור ועקומת התמורה, הקצאת גורמי ייצור, היצע וביקוש (התנהגות היצרנים והצרכנים), יבוא ויצוא, התערבות ממשלתית במשק סגור ובמשק פתוח (מיסים, סובסידיות, מכס, מחיר מינימום ומקסימום), אי שוויון בחלוקת הכנסות.מאקרו: עיקרי החשבונאות הלאומית, קביעת התוצר הלאומי למשק, המודל הקניסאני ומדיניות כלכלית.

1031.4105.01 סטטיסטיקה למתקדמים
במסגרת הקורס יילמדו הנושאים הבאים:
סטטיסטיקה תיאורית - אוכלוסייה, סולמות מדידה, ערכים מרכזיים, מדדי פיזור, הצגות גרפיות.
התפלגויות - משפט הגבול המרכזי, ההתפלגות הנורמלית, ציוני תקן, שימוש בלוח ההתפלגות הנורמלית הסטנדרטית לחישוב הסתברויות.
הסקה סטטיסטית - ניסוח השערות, בדיקת מובהקות (p value), טעויות I ו- II, אמידה נקודתית ורווחי סמך.
בדיקת השערות - לגבי ממוצע והפרש הממוצעים ע"י מדגם אחד, שני מדגמים בת"ל, או מדגמים מזווגים (כנ"ל לגבי פרופורציות), במדגמים גדולים וקטנים וכאשר השונויות ידועות ואינן ידועות - מבחני Z, ו- t.
קשר בין משתנים - מתאם ורגרסיה לינארית פשוטה למשתנה מסביר יחיד.
ניתוח שונות - פרוק השונות למקורותיה השונים עפ"י מודל נתו"ש חד-כיווני פשוט והסקה סטטיסטית ע"י במבחן F.
מבחנים לא פרמטרים - בדיקת תלות בין משתנים נומינליים ע"י מבחן חי בריבוע ומבחנים אחרים.
SPSS for Windows - שימושים בסיסיים בתוכנה לצורך ביצוע העיבודים הסטטיסטיים שנלמדו, כולל מניפולציה של הנתונים, הפקת תרשימים שונים וניתוח הפלטים.

1051.4009.01 שוק העבודה
להורות ולפתח ידע והבנה של התהליכים הבסיסיים המתרחשים בשווקי העבודה של מדינות מפותחות. תהליכים אלו יוסברו באמצעות ניתוח מודלים כלכליים ניאו-קלאסיים ומודלים מוסדיים מתחום שוק העבודה. כמו כן, הקורס דן באספקטים תיאורטיים ואמפיריים וכן בשאלות של מדיניות, קיימת ורצויה כאחד. התהליכים העיקריים שיילמדו: מגמות בשיעורי השתתפות בכוח העבודה, אבטלה, היצע וביקוש לעבודה, הון אנושי והשכלה, קביעת שכר ואי שוויון בשכר, שווקי עבודה מפוצלים, איגודים מקצועיים, סגרגציה מקצועית, אפליה, ומהגרים בשוק העבודה.