דבר הדקאן

בניין נפתלי

שלום רב,

מאז הקמתה בשנות השישים של המאה העשרים, הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב מובילה בתחום מדעי החברה בארץ, מוכרת ומוערכת בכל העולם בזכות חוקריה פורצי הדרך. 

הפקולטה מאחדת תחת קורת גג אחד חמישה בתי ספר: בית הספר למדעי הפסיכולוגיה, בית הספר לכלכלה, בית הספר לעבודה סוציאלית, בית הספר למדע המדינה, ממשל ויחסים בין לאומיים ובית הספר לחברה ומדיניות שמורכב בעצמו מארבעה חוגים – סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, לימודי עבודה, מדיניות ציבורית ותקשורת – ושלוש תכניות לימוד נלוות בניהול סכסוכים וגישור, אקלים ופיתוח בר קיימה.

בימים אלו, כאשר החברה הישראלית שסועה ומבותרת לקבוצותיה השונות, יש לפקולטה תפקיד מפתח בלספק מידע עכשווי, מעודכן ומדויק, שאיננו מוטה לטובת אף צד כזה או אחר.

תלמידי הפקולטה באים ממגוון אוכלוסיות החברה הישראלית וכל תלמידה ותלמיד זוכים ליחס תומך ומעצים שנועד לאפשר לכל התלמידים לרכוש השכלה רחבה ולהשתלב בשוק העבודה.

בבית הספר למדע המדינה, ממשל ויחסים בין לאומיים, חוקרים ולומדים את יסודות הדמוקרטיה והקשיים שמאיימים על קיומה, תהליכי קבלת ההחלטות והעקרונות שמנחים את מהותה, כמו גם תהליכים של שלום ומלחמה, סחר ומלחמות סחר.

בבית הספר לכלכלה חוקרים ומלמדים תמורות ומהמורות בצמיחה כלכלית לאומית לצד מכניזמים להתמודדות עם עוני ופערים שהולכים ונפערים בין עניים לעשירים.

בבית הספר למדעי הפסיכולוגיה חוקרים מגוון רחב של תחומים המיוצגים במגמות השונות של החוג, כמו, קוגניציה ומח, פסיכוביולוגיה, פסיכולוגיה חברתית ומקנים כלים ומיומנויות המאפשרים מחקר עצמאי וכן הכשרה לקראת התמחות ביישום הפסיכולוגיה בתחום הקליני, במסגרת הלימודים בתארים המתקדמים.

בית הספר לעבודה סוציאלית מכשיר את העובדים הסוציאליים מכל מגזרי החברה הישראלית וחוקר סוגים רבים של התערבויות והתמודדויות עם קשיים. עובדים סוציאליים נדרשים לידע רב בתחומים רבים ומגוונים ולמיומנויות בהפעלת אסטרטגיות פעולה שונות. מקצוע זה דורש למידה מתמשכת המלווה בהתבוננות מתמדת על הפרקטיקה עצמה ועל הסביבה החברתית בתוכה היא קיימת.

בבית הספר לחברה ומדיניות, החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה מתעמק בחקר החברה האנושית בכלל והחברה הישראלית בפרט, בנרטיבים שמובילים את השיח החברתי בכלל ובעידן הדיגיטאלי בפרט.  בחוג לתקשורת עוסקים המדענים שלנו במחקר שנועד להקל על כולנו ולהכין את תלמידינו להשתלב בחברה הדיגיטאלית בה אנחנו חיים והתקשורת החדשה שמעצבת אותה בכל בוקר מחדש. בחוג ללימודי עבודה מתרכזים ביחסי העבודה במגזר הפרטי, הציבורי והשלישי בעידן הניאו ליבראלי שהרבה פעמים שוחק את היחסים האלו לטובת שורת הרווח והיעילות המנהלית.  החוקרים ותלמידינו בחוג למדיניות ציבורית מחפשים, מאתרים ומעריכים סוגים שונים של תיקונים מתבקשים לעוולות חברתיות וכשלי שוק.

על כל המערך העצום הזה של מחקר הוראה והכשרה, מנצחת נבחרת מופלאה של מנהלת הפקולטה שמקפידה הקפדה יתירה על איכות השירות והנגשה של כל חומר רלוונטי לאיכות עבודתם של החוקרים ואיכות החוויה הלימודית של התלמידים תוך דגש על שקיפות והוגנות מרביים בכל נושאי המנהלה.

בסופו של דבר, תפקידה המרכזי של הפקולטה למדעי החברה הוא לעמוד על המשמר ולעשות כל שניתן כדי להפוך את החברה שבה אנו חיים למקום טוב יותר לחיות בו ולכך אנחנו שואפים במחקר הוראה והכשרת תלמידינו בכל תחומי עיסוקינו.

 

פרופ איתי סנד,

דקאן הפקולטה

פניות הציבור

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>
לראש הדף