מתברר שאף אחד כבר לא רוצה למלצר, ויש לזה לא מעט סיבות | הארץ
כתבה מאת דני בר-און
31 מרץ 2022
"אני רואה את השינוי כשאני מתעניינת במה הסטודנטים שלי עובדים", אומרת ד"ר אפרת הרצברג־דרוקר מהחוג ללימודי עבודה באוניברסיטת תל אביב. היא עצמה עבדה עשר שנים כמלצרית, אחמ"שית ומנהלת מסעדה במשך לימודיה לתואר ראשון, שני ושלישי. היא נאחזה בעבודה עד שהיתה בחודש השישי להריונה והרופא ציווה עליה להפסיק. הסטודנטים שלה, לעומת זאת, "בטירוף על חיפוש עבודה אמיתית כבר בשנה השנייה ללימודים. בחברות היי־טק יש המון משרות לסטודנטים. הם חוששים שאם הם יחמיצו את המשרות האלה, כשיגמרו את התואר הם יהיו כבר אובר־קווליפייד".