ארגונים וארגוני שינוי חברתי

החוג לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה

תואר שני

 

מרכזות המסלול: פרופ' אלכסנדרה קלב, פרופ' אדריאנה קמפ

המסלול מיועד לתלמידים המעוניינים בממשק בין ארגונים עסקיים לסוגיות חברתיות ולתלמידים המעוניינים בארגוני שינוי חברתי. המסלול מציע נקודת מבט סוציולוגית ייחודית במפה האקדמית הארצית על הממשק התאורטי והמעשי בין העולם הארגוני העסקי וארגוני חברה אזרחית. מטרת המסלול הינה להקנות ללומדים וללומדות בו כלים אנאליטיים ומעשיים בניהול, הערכה וניטור הן של ארגונים עסקיים, בכל הנוגע לסוגיות של שיוויון, סביבה וקהילה, והן של ארגוני שינוי חברתי, תוך התנסות בעבודת שטח. לאור התרחבות העניין העסקי בנושאים חברתיים ולאור ההתמקצעות הגוברת של ארגונים לשינוי חברתי הכלים שמציע המסלול הינם בחוד החנית של זירת השינוי החברתי בישראל.

תכנית הלימודים במסלול

היקף שעות הלימוד במסלול הינו 28 ש"ס לתלמידים במסלול עם עבודת גמר (תזה) ו-36 ש"ס לתלמידים במסלול ללא עבודת גמר. עבודת הגמר שקולה ל-8 ש"ס לצורך חישוב שכר הלימוד.

 

1. קורסי "תיאוריות למתקדמים"

יש ללמוד 3 קורסים, בהיקף של 6 ש"ס.

  • סוגיות נבחרות בסוציולוגיה של ארגונים - חובה במסלול
  • אזרחות וחברה אזרחית - חובה במסלול
  • קורס נוסף מרשימת קורסי ה"תיאוריות למתקדמים"
     

2. קורסי "שיטות מחקר"

חובה ללמוד את 3 הקורסים הבאים:

  • דילמות מתודולוגיות מרכזיות במדעי החברה
  • סוגיות מתודולוגיות בחקר ארגונים
  • הערכת פרוייקטים 

מומלץ להשלים את קורסי התאוריות ושיטות המחקר בשנת הלימודים הראשונה.
 

 

3. סמינרים

  • פרקטיקום: ארגונים וארגוני שינוי חברתי (2 ש"ש)

​יש ללמוד את הפרקטיקום בשנת הלימודים הראשונה.

  • 2 סמינרים נוספים מרשימת הסמינרים המוצעים ע"י החוג.

         מומלץ להתייעץ עם מרכזי/ות המסלול לגבי הסמינרים הנוספים.
 

4. סדנת תזה - 2 ש"ס - ללומדים במסלול עם תזה

תלמידים אשר ילמדו במסלול ללא עבודת גמר יחוייבו בעבודת סיכום המבוססת על הלימודים בפרקטיקום של מסלול ההתמחות. תוכן העבודה ייקבע על ידי מרכזי המסלול והיא תיבדק על ידם. הציון לעבודה זו יהווה 10% מציון הגמר של לימודי התואר השני.[1]
 

5. שיעורי בחירה, להשלמת מניין השעות לתואר
בנוסף לשיעורי הבחירה המוצעים ע"י החוג ניתן ללמוד קורסים נוספים מבין קורסי "התיאוריות למתקדמים", "שיטות המחקר" והסמינרים, שהם מעבר לדרישת המינימום.
כמו כן ניתן ללמוד עד שני קורסים מקורסי הבחירה והסמינרים בתכנית התואר הראשון או מקורסים הניתנים במסגרת חוגים אחרים באוניברסיטה, באישור יועצת התואר השני.


6. סמינר מחלקתי וסדנאות
על התלמידים להשתתף בסמינר המחלקתי ובסדנאות המתקיימות בשלושה תחומי דעת: סדנה באנתרופולוגיה, סדנה בסוציולוגיה היסטורית ופוליטית וסדנה בריבוד ואי שוויון. בפעילויות אלו, המתקיימות לסירוגין בימי חמישי בשעות 14:00-16:00, מתנהלים דיונים מרתקים והתלמידים מוזמנים להשתתף בפעילויות אלו באופן שוטף.
על התלמידים להירשם ולהשתתף בסמינר המחלקתי לפחות שנה אחת במהלך הלימודים. כמו כן, התלמידים יכולים ומוזמנים לקחת חלק בסדנאות על פי תחומי העניין שלהם. ההשתתפות בסמינר המחלקתי ובסדנאות פתוחה בפני כל תלמידי התואר השני לאורך כל שנות הלימוד.  הסמינר המחלקתי אינו נמנה במניין השעות לתואר. מועדי המפגשים מתפרסמים באתר החוג.


__________________
[1] לתלמידים שהחלו לימודיהם בחוג בתשע"ד ואילך.
 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>
לראש הדף