תקנון תלמידי מחקר

החוג למדיניות ציבורית

תואר שלישי

לימודים לקראת תואר שלישי - תלמידי מחקר

רשאים להגיש מועמדותם ללימודי דוקטורט בחוג למדיניות ציבורית, תלמידים בעלי תואר שני ממוסד אקדמי מוכר, במסלול מחקרי (עם עבודת תזה), עם ציון סופי משוקלל של 90 לפחות (ציון בתזה של 90 לפחות).

על התלמידים להגיש לוועדה הדוקטורנטית החוגית את המסמכים הבאים:

• מכתב מחבר/ת סגל בכיר ובו הצהרה כי חבר/ת הסגל מעוניין/ת להנחות את הסטודנט בעבודת הדוקטורט
  • מכתב הצהרת כוונות של התלמיד/ה ביחס לתחום המחקר אותו הוא/היא מעוניין/ת לחקור
  • גיליון ציוני תואר ראשון
  • גיליון ציוני תואר שני
  • עבודת התזה (במידה ויש) ובמידה ואין יש לדאוג להצהרה מחבר/ת סגל בכיר, כי הוא/היא מעוניין/ת להנחות את הסטודנט להשלמת תזה
  • 2 מכתבי המלצה (אחד ממנחה התזה)
  • קורות חיים

קיימים ארבעה מסלולים:

1. תלמידים שתואר המוסמך שלהם במדיניות ציבורית במסלול מחקרי (עם עבודת תזה)

1.1 יתקבלו לסטטוס של תלמיד/ת מחקר שלב א' (סטטוס 61)

1.2 יש להשלים 8/9 ש"ס במהלך שלושת הסמסטרים הראשונים ללימודים, מהם:

• סדנת דוקטורנטים (ציון עובר)
  • קורס שיטות מחקר (איכותנית או כמותנית באוניברסיטת תל אביב)
  • קורס בחירה או סמינר עיוני שיש לו זיקה לתחום מחקרו של התלמיד

1.3 במקרה שהתואר לא ניתן בחוג מדיניות ציבורית באוניברסיטת תל אביב, ועדת הדוקטורנטים החוגית רשאית לחייב את התלמיד/ה בהשלמת קורסים נוספים, בהתאם לתוכנית הלימודים במוסד האקדמי בו למד/ה.

1.4 תלמידים שעברו 10 שנים ומעלה מסיום הלימודים במדיניות ציבורית יתקבלו במעמד של מועמד לתלמיד מחקר (סטטוס 60), ויחויבו בהשלמות של 12-16 ש"ס לפי שיקול ועדת הדוקטורנטים החוגית והמנחה המיועד.

1.5 את ההשלמות יש לסיים לא יאוחר משלושה סמסטרים ממועד הקבלה למעמד של מועמד לתלמיד מחקר בציון 85 לפחות, כדי לעבור למעמד של תלמיד מחקר שלב א' (סטטוס 61).

1.6 תלמידים שהתקבלו כתלמידי מחקר שלב א' יהיו חייבים להגיש לוועדת הדוקטורנטים החוגית הצעת מחקר מאושרת על ידי המנחה תוך שנה (ולא יאוחר משנתיים).

1.7 כדי לעבור משלב א' לשלב ב' תוקם ועדה מלווה בהתאם לנוהל ועדה מלווה של הפקולטה למדעי החברה. אישור הצעת המחקר יעשה בהתאם לנוהל אישור הצעת המחקר הפקולטטי.

1.8 לאחר אישור הצעת המחקר ע"י מוסדות האוניברסיטה, יעברו התלמידים למעמד של תלמיד מחקר שלב ב'.

1.9 אחת לשנה, על התלמיד/ה להגיש למזכירות החוג דו"ח התקדמות חתום על ידי המנחה. הדוחות יועברו לוועדה הפקולטטית.

1.10 על התלמידים להגיש את עבודת הדוקטורט תוך חמש שנים מהמועד בו התקבלו לשלב א'. עבודת הדוקטורט תוגש בשפה העברית ו/או אנגלית ותכלול תקציר באנגלית באורך של עד 5% מהיקפה.

2. תלמידים שתואר המוסמך שלהם אינו במדיניות ציבורית ולמדו במסלול מחקרי (ציון גמר בתואר 85 לפחות, ציון עבודת תזה 90 לפחות)

2.1 התלמידים יתקבלו בסטטוס של מועמד/ת לתלמיד/ת מחקר (סטטוס 60).

2.2 התלמידים יחויבו בהשלמות של 12-16 ש"ס לפי שיקול ועדת הדוקטורנטים החוגית והמנחה המיועד.

2.3 את ההשלמות יש לסיים לא יאוחר משלושה סמסטרים ממועד הקבלה למעמד של מועמד לתלמיד מחקר בציון 85 לפחות, כדי לעבור ממעמד של מועמד לתלמיד מחקר (סטטוס 60) למעמד של תלמיד מחקר שלב א' (סטטוס 61).

3. תלמידים שתואר המוסמך שלהם במדיניות ציבורית לא במסלול מחקרי (ללא עבודת תזה) ציון גמר בתואר 85 לפחות.

3.1 התלמידים יתקבלו בסטטוס של מועמד/ת לתלמיד/ת מחקר (סטטוס 60).

3.2 ועדת הדוקטורנטים החוגית רשאית לחייב את התלמיד/ה בהשלמת קורסים רלבנטיים על פי שיקול דעתה (לצורך השלמת התזה עד 6 ש"ס).

3.3 תלמידים שעברו 10 שנים ומעלה מסיום הלימודים במדיניות ציבורית, יחויבו בהשלמות של 12-16 ש"ס לפי שיקול וועדת הדוקטורנטים החוגית והמנחה המיועד.

3.4 את עבודת התזה וההשלמות יש לסיים לא יאוחר מארבעה סמסטרים ממועד הקבלה, בציון 90 לפחות.

3.5 עם סיום התזה, התנאים יהיו בהתאם לסעיף 1.

4. תלמידים שתואר המוסמך שלהם אינו במדיניות ציבורית ולא במסלול מחקרי (ללא עבודת תזה)

4.1 על התלמיד/ה להשלים תואר שני נוסף במדיניות ציבורית במסלול מחקרי (עם עבודת תזה) לפני הדיון על הקבלה לדוקטורט.

4.2 על פי תקנון האוניברסיטה, במקרים של תואר שני, במסלול מחקרי, על התלמיד/ה להשלים לפחות 22 ש"ס (2/3 מהמסלול המחקרי בחוג).