תיאור הקורסים סמסטר ב'

תאוריה כלכלית בעידן הכלכלה ההתנהגותית
שם המרצה: פרופ' שפיגלר רן
מספר קורס: 1011.4390
בשני העשורים האחרונים, רעיונות מתחומי הפסיכולוגיה הקוגניטיבית והחברתית חלחלו בעצמה מתגברת לתחום הכלכלה, בעיקר בהשפעתה של תנועת "הכלכלה ההתנהגותית". בקורס זה נבחן התפתחויות עדכניות בשדה התאוריה הכלכלית אשר משקפות מגמות אלה. ספציפית, נסקור: (1) מודלים של שווקים (תחרותיים או מונופוליסטיים) בהם צרכנים סוטים  ממודל הבחירה הרציונלית (העדפות בלתי-עקביות על-פני זמן או הקשר, יכולת מוגבלת לפענח תמחור מסובך, הבנה חלקית של סדירויות אמפיריות בשווקים), (2) התפתחויות בתורת ההחלטות (אפיון אקסיומטי של העדפות בלתי-שגרתיות, חילוץ של מאפיינים פסיכולוגיים כגון תשומת-לב מוגבלת או פיתויים מתוך התנהגות בחירה), (3) התפתחויות בתורת המשחקים (ניסוח מושגי שיווי-משקל שמשקפים "ציפיות בלתי-רציונליות" ויישומם בתחומים כגון ארגון תעשייתי, כלכלה מוניטרית או כלכלה פוליטית).

עיצוב מכניזמים
שם המרצה :פרופ' נאמן צבי
מספר קורס: 1011.4700
קורס בחירה מתקדם לתלמידי תואר שני. ילמדו נושאים בסיסיים בתורת עיצוב המכאניזמים ועיצוב אינפורמציה כולל משפטי אי האפשרות של ארו ושל גיבארד-סטרט'ויית, משפט המונוטוניות של מסקין, אימפלמנטציה (מימוש) בש"מ נאש, מכאניזמים מטיפוס גרובס, מסחר דו-צדדי ו-"מכרזים כפולים", ופרקים בתיאוריה של מכרזים ומכירות פומביות. נעסוק בשכנוע בייסיאני ואם ישאר זמן נסיים עם שלושה נושאים שנמצאים בחזית המחקר העכשווי בתכנון מכאניזמים: חוסר האפשרות להתחייב מראש וחסינות כנגד משא ומתן מחודש (renegotiation), סיכול שיתוף פעולה לא רצוי בין שחקנים (collusion), ותכנון מכאניזמים חסין (robust mechanism design).

סוגיות אימפריות בניתוח כלכלי של המשפט
שם המרצה: פרופ' כהן אלמה
מספר קורס: 1011.4163
הקורס יעסוק במגוון נושאים שונים במשפט וכלכלה ויתמקד בעבודות אמפיריות שנכתבו בתחום זה. מטרת הקורס היא ללמוד כיצד סוגיות בתחום משפט וכלכלה נבחנות על ידי שימוש בנתונים ושיטות אמפיריות וללמוד להעריך ולבקר מחקרים אלו. דוגמאות לסוגיות שבהן הקורס עשוי לדון כוללות אפליה מגדרית או אתנית, מידת ההרתעה של סנקציות, וההשפעות של הוראות ממשל תאגידי על ביצועי חברות ציבוריות. תשומת לב מיוחדת תינתן למאמצים לזהות סיבתיות. ייתכן ובחלק מההרצאות יגיעו אורחים שיציגו עבודות אמפיריות בנושאים אלו.

מיני קורסים:

סחר חוץ והשקעה חיצונית
שם המרצה: פרופ' הלפמן אלחנן
מספר קורס: 1011.4694

After reviewing traditional approaches to foreign trade, the course will focus on recent developments. These include firm-level analysis of trade flows, the role of labor market frictions in the transmission of trade shocks, the impact of trade on inequality, and the role of globalization in growth and inequality:

ימי ב' 11/5, 18/5 שעות 16:00-19:00
ימי ד' 13/5, 20/5 שעות 16:00-19:00.

Recent Advances in Empirical Labor Economics

שם המרצה: Prof. Konstantinos Meghir
מספר קורס: 1011.4603

Understanding the process of human capital development and the way that interventions can affect outcomes is central to designing policies that can improve equal opportunity, reduce inequality and prevent the intergenerational transmission of poverty. To study this problem we the economist needs a large toolkit: we need to understand the nature of the human capital production function, how parents make decisions on child investments and what they know and understand about the child production function and finally how interventions can affect outcomes. This short course will consist of three parts. First, we will consider the design of experiments and experimental evidence on child development. Second, we will consider the estimation of Human capital production functions and we will discuss some empirical results in this direction; Finally, we will discuss dynamic economic models of parental investments and child outcomes.

מפגשים:

Mon. 8.6.2020 , 16:00-19:15