המגמה הקוגניטיבית
ביה"ס למדעי הפסיכולוגיה
תואר שני
תואר שני
מטרה ותכנית הלימודים
המגמה הקוגניטיבית באוניברסיטת תל-אביב מייצגת את מגוון התחומים הרחב ביותר בארץ, הכולל תפיסה (פסיכופיזיקה, תפיסה בלתי מודעת, תפיסת פרצופים, תפיסת זמן...). קשב, מודעות, עיבוד סמנטי, זיכרון, קבלת החלטות, חשיבה יצירתית ועוד. הלימודים במגמה וההתנסויות הרבות במחקר אמפירי מקנים בסיס ידע רחב ומעודכן בנושאים אלו. בנוסף ואולי בעיקר, הלימודים מפתחים מיומנויות בחשיבה תיאורטית, בשיטות מחקר ובתקשורת מדעית. הושם דגש על השימוש בשיטות חקר המוח מנקודת המבט של החוקר הקוגניטיבי במטרה להבין את ההתנהגות האנושית והפונקציות הקוגניטיביות המעצבות אותה. המגמה הקוגניטיבית מכשירה את תלמידיה להשתלב באקדמיה כחוקרים אך גם בתעשייה ובכל מסגרת הדורשת מיומנויות בביצוע וניהול מחקרים.
הלימודים במגמה כוללים שיעורי חובה שנה א' (20 ש"ס). על התלמיד לקחת שיעורי בחירה בהיקף של 12 ש"ס. שיעורי בחירה ממגמות אחרות בביה"ס או בחוגים אחרים ניתן לקחת באישור ראש המגמה בלבד. בנוסף, כוללים החובות השתתפות בקולוקוויום של המגמה ועבודת גמר. בכל מקרה, לסיום התואר, על התלמיד להשלים סה"כ 32 ש"ס.
עם קבלתם למגמה, יפגשו התלמידים את כל חברי הסגל במגמה וייחשפו לתחומי המחקר שלהם. לאחר המפגש ולפני תחילת סמסטר ב', על סמך ההתאמה בין תחומי העניין של התלמיד והרצון של חבר הסגל להנחות אותו, כל תלמיד יחובר לחבר סגל שינחה אותו לעבודת התזה. התלמיד והמנחה יחתמו על טופס "התקשרת לתזה" שיימסר ע"י התלמיד למזכירות התלמידים לתואר שני. התלמיד יוכל לעבור למנחה אחר במהלך השנה הראשונה, באישור של המנחה החדש ובידיעת המנחה הקודם. שינוי זה יימסר למזכירות בחתימת שני המנחים עד תום השנה הראשונה.
תנאי מעבר לשנה ב': ממוצע 80 בקורסי החובה.
בתום שנה א' יכולים התלמידים להגיש מועמדותם להמשך ישיר ללימודי הדוקטורט, בהתאם לנוהלי החוג בנושא (לפרטים "מסלול ישיר לדוקטורט").
מכסת השעות במגמה הקוגניטיבית 32 ש"ס.
תכנית הלימודים
שנה א'
שיעורי חובה - 16 ש"ס
סמינר - 4 ש"ס
קולוקויום המגמה
שנה ב'
עבודת גמר
קולוקויום המגמה
שיעורי בחירה
על התלמיד לקחת 12 ש"ס שיעורי בחירה.