הטמפרטורה, התאורה, הצבעים, והלבוש - הדברים "הקטנים" שמשפיעים על ביצועינו ועל הסיפוק שלנו בעבודה

פרופ' תלמה ליבל בפודקאסט תל אביב 360

30 ינואר 2023

האם ידעתם שהביצועים שלנו בעבודה מושפעים פעמים רבות מדברים "קטנים" ולכאורה חסרי חשיבות כמו הטמפרטורה והתאורה בחלל העבודה, האופן בו אנו מתלבשים והצבעים שאנו קולטים בעין. והאם ידעתם שגיוון מגדרי ואתני בחברות עסקיות עשוי להביא לשיפור של מעל 50% בקבלת ההחלטות. מסתבר שכשמכניסים לחדר אנשים עם דעות שונות, תהליך קבלת ההחלטות נעשה איכותי יותר ומוצלח יותר. הדברים "הקטנים" הללו, הם למעשה "דברים מאוד גדולים" ובלי שנשים לב, משנים מאוד את ההתנהגות שלנו, מפעילים אותנו ואף משפיעים על קבלת ההחלטות והביצועים שלנו בעבודה ובחיים האישיים. פרופ' תלמה ליבל מבית הספר לפסיכולוגיה לוקחת אותנו למסע מרתק על איך תשומת לב לסביבה, ומודעות לתחושות הפיזיות שלנו וההרגלים היומיומיים, עשויים לשפר את הביצועים שלנו, להוריד לחצים, להיות יצירתיים יותר ובסופו של דבר גם להיות מאושרים יותר. מוזמנים להאזין לפרק נוסף בפודקסט תל אביב 360, ערוץ הפודקסטים של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' ליבל היא לשעבר ראשת ביה"ס למדעי הפסיכולוגיה, ומי שחיברה את רבי המכר הבינלאומיים 'כוס הקפה שגרמה לי להתאהב' ו-'מה שעובד: הדברים הקטנים שמשפרים את ביצועינו ומסייעים לנו ליצור סביבת עבודה טובה ומאושרת יותר'.