מדד השלום יולי

מדד השלום יולי 2019
• מרבית הציבור דוחה את הצהרת הנאמנות לנתניהו עליה חתמו מועמדי הליכוד לכנסת, וכך גם מיעוט ניכר בקרב מצביעי הליכוד. במידה ולא יעלה בידי נתניהו להרכיב את הממשלה הבאה, בקרב הציבור היהודי ישנה תמיכה דומה במתן המנדט הן לחבר כנסת אחר מהליכוד והן לבני גנץ. גדעון סער הוא המועמד הפופולרי ביותר במקרה הראשון בקרב כלל הציבור ומצביעי הליכוד.
• הציבור נותר איתן בהתנגדותו לחקיקה שתמנע את העמדתו לדין של ראש ממשלה מכהן, וכך גם רוב קטן בקרב מצביעי הליכוד.
• בדומה לחודש שעבר, ישנה העדפה בקרב מרבית הציבור היהודי להקמת ממשלה בראשות הליכוד לאחר הבחירות ולממשלה ללא המפלגות החרדיות, לצד העדפה לממשלת מרכז-שמאל בקרב הציבור הערבי. נרשמה ירידה בתמיכה בממשלה משותפת של הליכוד וכחול-לבן לעומת מדד חודש יוני בקרב הציבור היהודי. עם זאת, ההערכה הרווחת בקרב כלל הציבור נותרה שמרבית הסיכויים שהליכוד יקים ממשלת ימין-חרדים לאחר הבחירות.
• הציבור גורס שיוצאי אתיופיה מקבלים את היחס המפלה ביותר מידי משטרת ישראל, ולאחריהם בסדר יורד: ערבים אזרחי ישראל, חרדים ונשים.
• כלל הציבור בישראל מעמיד את הנושאים הכלכליים-חברתיים בראש סדר העדיפויות של הממשלה הבאה. השגת שלום עם הפלסטינים כנושא יחיד הוא הפחות חשוב בעיני הציבור היהודי והחשוב ביותר בעיני הציבור הערבי. 
• הציבור היהודי נחלק בהעדפותיו לגבי פתרון הסכסוך עם הפלסטינים: פתרון שתי המדינות הוא המועדף על אנשי שמאל ומרכז, המשך המצב הקיים הוא המועדף על אנשי ימין מתון, בעוד שסיפוח השטחים זוכה להעדפה בקרב אנשי ימין. הציבור הערבי תומך באופן גורף בפתרון שתי המדינות. עם זאת, רוב בקרב כל אחת מהקבוצות הללו סובר שהמצב הקיים הוא שימשיך בעתיד הנראה לעין. 
 
פרופ' אפרים יער וד"ר נמרוד רוזלר
מדד השלום של חודש יולי המשיך לעקוב אחרי עמדות הציבור בנושאים הקשורים לבחירות הקרבות, למעמדו של נתניהו ולפתרון הסכסוך עם הפלסטינים. בנוסף, נבחן היחס של משטרת ישראל לקבוצות מוחלשות, והנושא העיקרי בו צריכה להתמקד הממשלה הבאה. 
 
תרשים החודש: איך לדעתך משטרת ישראל נוהגת כלפי כל אחת מהקבוצות הבאות?
 
 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>
לראש הדף