מדד השלום פברואר

מדד השלום פברואר 2019

פרופ' אפרים יער וד"ר נמרוד רוזלר

  • הציבור היהודי אינו מרוצה מהמצב הקיים ביחס לסכסוך הישראלי-פלסטיני, אך מתקשה להצביע על פתרון רצוי מוסכם, ונוטה להאמין שהמצב הקיים יימשך.
  • הציבור הערבי בישראל מעדיף את פתרון שתי המדינות על פני הפתרון של מדינה דו-לאומית, אך נוטה להאמין גם הוא שהמצב הקיים יימשך.
  • נראה שמאמצי נתניהו לפגוע באמינותו של היועץ המשפטי לממשלה נושאים פרי: כשליש מהציבור היהודי חושב שהמלצתו להעמיד את נתניהו לדין בכפוף לשימוע היתה מקצועית וללא-הטיות וכשליש חושב שהיא נבעה מהטיה נגד נתניהו.
  • כמחצית מהציבור הישראלי מתנגדים ל"חוק הצרפתי", ותומכים בהעמדת נתניהו לדין בכפוף להחלטת היועץ, וזאת גם אם יצליח להרכיב קואליציה לאחר הבחירות. כמחצית מתנגדים גם לרעיון של עסקת טיעון לנתניהו וסוברים שיש להעמידו לדין כמו כל אזרח.
  • כחודש לפני הבחירות, יש רוב ברור בקרב הציבור היהודי לאלו המעדיפים ומעריכים שתוקם ממשלה בעלת אופי ימני לאחר הבחירות. ברוח המסרים של מפלגות הימין, כמחצית מהציבור היהודי מגדיר את עמדותיה של מפלגת כחול-לבן כנוטות לשמאל, לעומת מחצית מהציבור הערבי המגדיר את עמדותיה כנוטות לימין.
  • שני נושאים – הביטחוני-מדיני והכלכלי-חברתי – מהווים שיקול מכריע במידה שווה עבור המצביעים בישראל בהחלטתם למי להצביע בבחירות הקרובות.

תרשימי החודש: רצוי לעומת מצוי ביחס להמשך המצב הקיים בסכסוך הישראלי-פלסטיני (מדגם יהודי)​

קבצי מדד השלום לשנת 2019

 

חודש קובץ נתונים טור המדד  
ינואר  
פברואר  
מרץ      

 

הצטרפו לרשימת התפוצה של מדד השלום 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>
לראש הדף