מדד השלום מאי 2021

מדד השלום מאי 2021  
• ביחס לעתיד היחסים בין יהודים לערבים בישראל, רוב בקרב שני הציבורים תומך בהגברת השוויון ושיתוף הפעולה בין הקבוצות, ומתנגד להגברת ההפרדה ביניהן. עם זאת, רוב גדול בציבור היהודי תומך בהגברת השליטה היהודית.
• הציבור היהודי מביע רמות גבוהות ביותר של חוסר אמון כלפי הפלסטינים בשטחים, לצד רמות גבוהות של חוסר אמון כלפי הערבים אזרחי ישראל. לעומת זאת, הציבור הערבי מביע רמות מתונות הרבה יותר של חוסר אמון כלפי הציבור היהודי.
• ביחס לסבב האלימות האחרון, מחצית מהציבור בישראל סבורים שנתניהו לא התמודד עימו בהצלחה ושסבב זה לא היה מוצדק. בעוד שמחצית מהציבור היהודי חושבים שנתניהו לא רצה לעורר את סבב האלימות הנוכחי, רוב גדול בציבור הערבי חושבים שהוא רצה לעורר אותו.
• מחצית מהציבור היהודי סבור שישראל הגיעה להישגים משמעותיים יותר מהחמאס, ולמעלה ממחצית ממנו תומכים בהפעלה של אמצעים צבאיים כעת למיטוט שלטון החמאס בעזה. רוב גדול בציבור זה סבורים שמדינות העולם עוינות את ישראל.
• בהתייחס לעתיד הסכסוך עם הפלסטינים, ישנה עליה לעומת המדד הקודם במידת ההתנגדות להמשך המצב הקיים. למרות שאף אחד מהפתרונות המוצעים לסכסוך אינו זוכה לרוב, פתרון שתי המדינות הינו עדיין המועדף מביניהם.
• ערב הקמת ממשלת בנט-לפיד, שני-שלישים מהמשיבים תומכים בחוק שימנע מנאשם בפלילים לכהן כראש ממשלה. 
 
 
ד"ר נמרוד רוזלר ופרופ' אפי יער
מדד השלום נערך לאחר שהסתיים סבב האלימות האחרון, לפני שהתגבשה ממשלת בנט-לפיד, ומתמקד בעיקר בתוצאותיו והשפעתו על עתיד הסכסוך ועל יחסי יהודים-ערבים בישראל. 
 
 

 

תרשים החודש: מידת ההתנגדות להמשך המצב הקיים בסכסוך הישראלי-פלסטיני (בקרב בעלי הדעה)

 

 
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>
לראש הדף