סקר נבחרי הציבור בישראל - דו״ח ראשון, אוגוסט 2023

על הסקר השיבו מעל 600 פוליטיקאים

03 ספטמבר 2023

בשנה האחרונה ד"ר ליאור שפר, חבר סגל בכיר בביה"ס למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים באוניברסיטת תל אביב, ביצע סקר ראשון מסוגו של כל נבחרי הציבור המוניציפליים בישראל, במסגרת פרויקט בינלאומי שהוא חבר בו. ליאור עבד על הפרויקט יחד עם ד"ר קלרטה טרגר במסגרת הפוסט דוק שלה בטורונטו. על הסקר השיבו מעל 600 פוליטיקאים (!), כולל ראשי ערים, ראשי מועצות, ומאות חברי מועצות עיר, מועצות מקומיות, ומועצות אזוריות. הסקר הופץ גם בעברית וגם בערבית ויש לו כיסוי מאוד מקיף.

הסקר הוא אקדמי במהותו, וכולל, גם בארץ וגם בשאר המדינות שנסקרו, שורה של ניסויים ומודולים שונים שד"ר שפר ישמח לעדכן עליהם בנפרד.

בנוסף, נשאלו המשתתפים שאלות הקשורות בחוויה האישית שלהם ובתפיסות שלהם של יחסי השלטון מקומי עם השלטון הארצי בישראל.

לקריאת הדו"ח