תיאור הקורסים

החוג ללימודי עבודה

תואר ראשון

  • קורסי חובה
  • קורסי בחירה
  • סמינרים
קורסי בחירה

שנה ג'



1051.3406.01 נושאים נבחרים בשוק העבודה הישראלי
הקורס בוחן את שוק העבודה הישראלי לאורך שנים. הקורס מתמקד בנושאים מרכזיים ואקטואליים של שוק העבודה: מבנה שוק העבודה, אבטלה ותעסוקה, שכר המינימום, מס הכנסה שלילי, עובדים זרים, תעסוקת עובדים ערבים, עובדים פלסטינים בשוק העבודה הישראלי, והשפעת הסכסוך הישראלי-פלסטיני על שוק העבודה. בקורס נבחן מחקרים כמותיים ואיכותניים בנושאים אלו. 


1051.4538.01 עבודה ועובדים בראי הקולנוע
מטרת הקורס לבחון את האופן בו המבע הקולנועי מתעד ומבקר תמורות בשוק העבודה, ביחסי עבודה וביחס למושג העבודה. בחירת הסרטים והדיון יתמקדו בייצוג הקולנועי של תמורות שמקורן בכוחם של מוסדות חברתיים ותרבותיים כגון: ארגוני עובדים, ממסדים משפטיים, מוסדות קהילתיים ושל מבע אומנותי. ההנחה בבסיס החיבור בין לימודי עבודה וקולנוע הינה שלמדיום הקולנועי יכולת להציג תופעה או אירוע באופן המאיר היבטים שהטקסט האקדמי מתקשה להעביר, ושלמדיום הקולנועי על אפיוניו הייחודיים, לרבות נגישות לקהל רחב ומגוון מבחינה חברתית, יש כוח להשפיע ולעצב תהליכים בשוק העבודה ולא רק לתעד או לבקר אותם. בהתאם לכך הסרט יהיה גם אמצעי לימוד אודות השינויים בשוק העבודה וגם מושא ללימוד ולחקירה בפני עצמו.

 

1051.3403.01 תיאוריה ארגונית
הקורס יציג לתלמידים נושאים נבחרים בתיאוריה ארגונית, בפרט: קבלת החלטות בארגונים, הבעת קול בארגונים (Exit & Voice) ולמידה ארגונית. התלמידים יידרשו לקרוא מאמרים תיאורטיים ואמפיריים לקראת כל שעור, להשתתף בדיונים אודותיהם במהלך השיעור, ולהגיש עבודה מסכמת בסופו.

 

1051.3405.01 אי-שוויון כלכלי חברתי בישראל
הקורס יסקור תיאוריות ומחקרים בנושאים מרכזיים של אי-שוויון חברתי-כלכלי בישראל. במהלך הקורס נכיר היבטים שונים של מחקרים יישומים בחקר אי-שוויון. בקורס נעסוק בעיקר בשיטות כמותיות במדידת אי שוויון בזירות שונות של המציאות החברתית. 

 

1051.3404.01  ייעוץ ארגוני  
קורס זה יציג לתלמידים היבטים תיאורטיים של עולם הפיתוח הארגוני ואת הקשיים הכרוכים בנתינת ייעוץ ארגוני בפועל. 

 

1051.3407.01 שלטון, הון ועבודה בתקופת המנדט
מטרת הקורס לדון ביחסים בין מדינה, מעסיקים ועובדים בפלשתינה/א"י בין מלחמת העולם הראשונה למלחמת 1948. ייבחנו ההתפתחויות ביחסים אלה לאורך זמן, אתרים מרכזיים שעיצבו את היחסים הללו, וביטויים בפוליטיקה ובמרחב העירוני המנדטורי.  

 

1051.3408.01 ניהול משאבי אנוש- הלכה למעשה
הקורס מיועד לתלמידי שנה ג' תואר ראשון החוג ללימודי עבודה אשר סיימו את קורס היסוד " ניהול משאבי אנוש".
מתכונת הלמידה - "מיני פרקטיקום" המאפשרת חיבור וקישור החומר התאורטי לשדה האירגוני של המאה העשרים ואחת. במסגרת הקורס התלמידים יכירו פרקטיקות מקובלות (Best Practices)  של תהליכי ליבה במשאבי אנוש, יחשפו לנציגי חברות הפועלות בישראל אשר ישתפו את המשתתפים מהנעשה בארגונן בתחומי משאבי אנוש וכן ירכשו התלמידים כלים ומיומנויות חקר כבסיס להבנה עמוקה של תחום משאבי האנוש.
הסטודנטים יבצעו עבודת חקר על אחד מתחומי  הליבה שנסקרו  ויישומו בארגון. הסטודנטים ינתחו ויציגו את הפרקטיקה, כיצד הנושא מתבצע בארגון הלכה למעשה, תוך השוואתה לגישה המתוארת בספרות המקצועית בתחום.

 

1051.3409.01  מנהיגות: הפוליטיקה של הובלת שינויים ותהליכים בארגוני עבודה  
הקורס מציג מתודולוגיה ייחודית לניתוח אתגרים בהובלת שינויים ותהליכים וחושף את הסטודנטים לחשיבה שנקראת מנהיגות אדפטיבית.
נהוג לחשוב על מנהיגות בפריזמה של המנהיג - האדם. אדם עם כישורים וכריזמה שמוביל קהל אחריו. בעידן הנוכחי, דמויות רבות שנמצאות בעמדות סמכות ומרות לא בהכרח נוהגות במנהיגות ולא מצליחות להוביל תהליכים.
מנהיגות אדפיטיבית מציעה להסתכל על המערכת כולה ולא על אדם אחד שהוא "המנהיג", מציעה מסגרת פרקטית להבנת אתגרים שדורשים שינוי מהותי ומסייעת בדרך העבודה להשגת היעד המבוקש.
תהליך של שינוי בארגון עבודה או אצל יחיד מתחיל בניתוח נכון של האתגר והבנה מערכתית של שינוי הסטטוס קוו.
השיטה מניחה כי כישורי מנהיגות זה משהוא נרכש שניתן ללמוד ולתרגל, שיטה זו מציעה גישה ייחודית שמסייעת לכל אדם שמעוניין להשפיע.
המציאות המורכבת בישראל בכלל ובשוק העבודה בפרט דורשת מנהיגות והשיטה המוצעה מתמודדת עם מורכבות זו באמצעות המערכת והסביבה כולה.
​בקורס ייחשפו התלמידים למתודולוגיה ואף ייתרגלו אותה על מקרים שהם מביאים לכיתה.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>
לראש הדף