תיאור הקורסים

החוג ללימודי עבודה

תואר שני

 

 

1051.6414.01 סדנא בתהליכים קבוצתיים
העבודה במסגרות קבוצתיות מהווה מרכיב חשוב בחיים הארגוניים. כדי למצות את הפוטנציאל הרב הטמון בעבודה בקבוצות ובצוותים, נחוץ להבין את התהליכים הגלויים והסמויים שמתרחשים בהם ולדעת להתערב באופן שמקדם את מטרותיהם. הסדנא מתמקדת באבחון ובהבנת תהליכים קבוצתיים בהקשרים ארגוניים, ושואפת להשיג את שתי המטרות הבאות:

  • יצירת בסיס ידע תיאורטי בנושא, הנסמך על ידע שמקורו בהבנה פסיכודינמית של תהליכים קבוצתיים.
  • פיתוח מודעות אישית ובינאישית ויכולת זיהוי תהליכים המתרחשים בקבוצות.

הסדנא מורכבת משלוש יחידות עבודה: הראשונה מוקדשת ללמידה עיונית באמצעות הרצאות וקריאת חומר ביבליוגרפי עדכני על קבוצות, השנייה ללמידה התנסותית יישומית ובה מתורגלים החומרים הנלמדים דרך התנסויות מגוּונות, והשלישית מוקדשת ללמידה רפלקסיבית ומתייחסת לאופן שבו מהדהדים החומרים הנלמדים בעולמם/ן של הסטודנטים/ות תוך התבוננות בתהליכים האישיים, הבינאישיים והקבוצתיים המתרחשים בקבוצה הלומדת.
 

1051.6423.01 הסיפור הניהולי - קונפליקטים ודילמות של מנהלים 
הסמינר מחבר בין מושגים, מודלים ותיאוריות מעולם הניהול, המנהיגות, הפסיכולוגיה, הנרטולוגיה והמחקר הנרטיבי-ביוגרפי. במרכזו של סמינר זה נמצא הסיפור הניהולי של הסטודנט אותו הוא יחקור. מבין הנושאים הנכללים בסמינר:  מרכיבי תפיסת התפקיד הניהולי, קונפליקטים ודילמות ניהוליים התפתחותיים; ערעור הסמכות הניהולית; האצלת סמכויות ושליטה; מנהיגות אותנטית; היבטים של 'העצמי הניהולי'; הגישה הנרטיבית בניהול, מודלים נרטיביים לניתוח קונפליקטים וסיפורי קונפליקט; 'עבודת רגשות' ואינטליגנציה רגשית; ועוד.

 

1051.6420.01 שינוי ארגוני
סמינר זה מיועד לסטודנטים המעוניינים להבין לעומק מגוון נושאים בתחומי הלמידה הארגונית ושינוי ארגוני. התלמידים יתבקשו לקרוא ספרות תיאורטית ומחקרים אמפיריים בתחומים אלו, ויכתבו עבודת מחקר שתביא לידי ביטוי את התיאוריות והממצאים המצויים בספרות.

 

1051.6421.01 משפט וארגונים
מאז שנות השמונים - למשפט העבודה תפקיד הולך וגובר בעיצוב הסביבה הניהולית. במסגרת הסמינריון נבחן את הסיבות לעליית חשיבות משקלו של משפט העבודה, נאפיין את תצורותיו השונות ונתמקד באופן שבו ארגונים מטמיעים את הדרישות המשפטיות. מעבר לדיון המושגי, נבחן באופן פרטני הסדרים העוסקים בדרישת השימוע, איסורי אפליה והבטחת שוויון הזדמנויות, הסדרי שכר ותנאים נלווים, בטיחות וגיהות, איסור ומניעת הטרדה מינית, הבטחת פרטיות, שמירה על קניין רוחני, הסדרי העסקה "לא טיפוסיים" ועוד. ההנחה המלווה בחינה זו היא שהדין מיושם באופן מורכב על ידי ארגונים. אי לכך, נרצה לבחון ולהסביר את דרכי ההטמעה, כמו גם שונות בתוך ארגונים ובין ארגונים שונים. כמו כן נרצה לבחון את האינטראקציה בין השיקולים המשפטיים לשיקולים ניהוליים אחרים.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>
לראש הדף