מסלול מצטיינים לתואר ראשון ותואר שני

• מסלול עם חטיבה במתמטיקה וחטיבה בפסיכולוגיה
  • מסלול עם חטיבה במתמטיקה וחטיבה בפילוסופיה

תיאור המסלול ומטרותיו

מסלול הלימודים מיועד לתלמידים מצטיינים, המעוניינים להעמיק בלימודי הכלכלה ולהמשיך לתואר שני מחקרי. תכנית הלימודים מעניינת ומאתגרת  במסגרתה הסטודנטים יתחילו לימודיהם לתואר השני בשנה השלישית לתואר הראשון ויסיימו את התואר השני המחקרי בתום ארבע שנים מתחילת הלימודים.

התכנית בנויה על דגש מתמטי חזק וכוללת קורסים מתכנית הלימודים לתואר הראשון בביה"ס למתמטיקה, המהווים הכנה טובה לתואר השני בכלכלה.

בתכנית שלושה צרופים אפשריים של חטיבות :
1. כלכלה עם חטיבה מורחבת במתמטיקה וסטטיסטיקה
2. כלכלה עם חטיבה במתמטיקה וחטיבה בפסיכולוגיה
3. כלכלה עם חטיבה במתמטיקה וחטיבה בפילוסופיה

שכר הלימוד במסלול הוא שכר לימוד רגיל:
300% שכ"ל בתואר ראשון לפי תעריף תואר ראשון
200% שכ"ל בתואר שני לפי תעריף תואר שני

בשנים בהם מתקיימים הלימודים בתואר ראשון ושני במקביל - שכר הלימוד יחושב בהתאם לשעות הלימוד בכל תואר .

פרטים מלאים בתקנות שכר לימוד באתר האוניברסיטה: https://www.tau.ac.il/tuition-main

מבנה תכנית הלימודים

בתואר הראשון, מסגרת הלימודים היא התכנית החד חוגית, עם חטיבה מורחבת, או עם 2 חטיבות מצומצמות. לימודי החטיבות הן בהיקף של 36 - 39 ש"ס במקום 32 ש"ס בתכנית החד חוגית הקיימת.
בתואר השני, תכנית הלימודים היא התכנית המשותפת עם המחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית, לתואר שני מחקרי.
היקף השעות בתכנית הלימודים לתואר ראשון הוא 112 ש"ס, מתוכם עד 9 ש"ס, קורסי חובה של התואר השני, שיכללו במכסת קורסי הבחירה בתואר הראשון (חובה ללמוד קורס אחד באנגלית במהלך התואר).
תלמידי המסלול ישתתפו בשני סמינרים מורחבים.
היקף השעות בתואר השני 31 ש"ס, לכל הפחות.
פירוט תכנית הלימודים בכל אחד מהצירופים האפשריים בהמשך.

חובות המסלול

לסיים תואר ראשון בתום שלוש שנים מתחילת הלימודים במסלול.
להירשם לתואר השני, בשנה השנייה ללימודי התואר הראשון, בכפוף לעמידה בתנאי הקבלה לתואר השני שיהיו נהוגים באותה עת. כיום דרישת הסף היא ממוצע 85 לפחות בקורסי הליבה בכלכלה.
קורסי הליבה הם: מיקרו כלכלה א', ב', ג', מאקרו כלכלה א' ו-ב', מבוא לאקונומטריקה.
לסיים תואר שני מחקרי בתום ארבע שנים מתחילת הלימודים במסלול.
לתלמיד שיעמוד בשלושת התנאים לעיל, יצויין המסלול בגיליון הציונים.
תלמיד תואר ראשון, שיבחר לא להמשיך במסלול או, שלא ימשיך לתואר השני, יחוייב בתכנית הרגילה והמלאה לתואר ראשון חד חוגי.
תלמיד שימשיך לתואר השני, ויחליט לעבור למסלול ללא עבודת גמר, ישלים את מכסת השעות המלאה לתואר שני ללא עבודת גמר, שתהיה נהוגה באותה עת. כיום המכסה 43 ש"ס.