תכנית הלימודים - מסלול ללא עבודת גמר

ביה"ס למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים

התכנית בלימודי דיפלומטיה

הרישום לקורסים הינו שנתי, יש להירשם לכל הקורסים ברישום המתקיים לקראת סמסטר א'.

תלמידי המסלול ללא עבודת גמר ילמדו בנוסף ל-24 ש"ס קורסי החובה, 4 סמינרים בהיקף של 12 ש"ס - סה"כ 36 ש"ס.

חובות הלימודים במסלול לימודים ללא עבודת גמר

נושאי חובה

ש"ס
המערכת הבינלאומית 3 ש"ס
מלחמה, אסטרטגיה ודוקטרינות צבאיות[1] 3 ש"ס
מדיניות החוץ של ישראל 3 ש"ס
מבוא לדיפלומטיה 3 ש"ס
כלכלה פוליטית בינלאומית 3 ש"ס
עיצוב מדיניות חוץ וקבלת החלטות 3 ש"ס
מבוא למשא ומתן 3 ש"ס
משפט בינלאומי ומוסדות בינלאומיים 3 ש"ס
הדרכה במאגרי מידע - מפגש חד פעמי חובה
הדרכה בכתיבה מדעית[2] חובה
פורום הבמה הדיפלומטית[3] חובה
4 סמינרים[4] 12 ש"ס
בחינת גמר חובה
סה"כ 36 ש"ס

_____________________________
[1] תלמידים שלמדו את הקורס "אסטרטגיה בעידן המודרני" מס' 1031.2108.01 בביה"ס למדע המדינה ילמדו את הקורס "המלחמה: תאוריה ומעשה - מקלאוביץ לנפוליאון למלחמות העולם" מס' 1031.4582.01.
[2] הדרכה בכתיבה מדעית - תלמידים שלא למדו הדרכה בכתיבה מדעית במסגרת ביה"ס למדע המדינה באוניברסיטת תל-אביב חייבים לכלול את ההדרכה במסגרת לימודיהם. הדרכה זו כוללת 5 מפגשים (4 מפגשים רצופים - שעתיים כל מפגש ומפגש סיכום - שעה) בהם יובהרו כללי היסוד, הטכניים והתוכניים, לכתיבה אקדמית. עקרונות איסוף וקריאת חומר אקדמי, כללי ציטוט, רישום הערות וביבליוגרפיה. על התלמיד להירשם להדרכה במסגרת הרישום לקורסי החוג, בשיטת "המכרז" (Bidding). הרישום אינו מצריך הקצאת נקודות. לוח המפגשים מתפרסם במערכת השעות בידיעון.
[3] פורום הבמה הדיפלומטית - כל תלמידי התכנית, כולל תלמידי השלמות, חייבים להשתתף מדי שנה (סה"כ 4 סמסטרים) בפורום הבמה הדיפלומטית שמתקיים מספר פעמים בכל סמסטר. המפגשים מתקיימים בימי שלישי, בשעות 20:00-18:00. לוח המפגשים יתפרסם ויישלח לתלמידים בדוא"ל. על התלמידים להירשם לפורום במסגרת הרישום לקורסים בשיטת "המכרז" (Bidding). הרישום אינו מצריך הקצאת נקודות.
[4] סמינרים - על התלמידים לכתוב 3 עבודות סמינריוניות. התלמידים יבחרו באיזה מהסמינרים לכתוב עבודה סמינריונית ויסכמו על כך עם המרצה. בסמינר בו יבחרו התלמידים לא לכתוב עבודה סמינריונית הם יחויבו ברפרט (להגשה עד 4 שבועות מתום הסמסטר) או במבחן לפי דרישת המרצה.
מועד הגשת העבודות הסמינריוניות בסמינרים שיינתנו בסמסטר א':  יום א', 26.4.2020, ב' באייר תש"ף.
מועד הגשת העבודות הסמינריוניות בסמינרים שיינתנו בסמסטר ב':  יום א', 24.9.2020, ו' בתשרי תשפ"א.
במקרים חריגים ועל פי שיקול דעתה, רשאית הוועדה הפקולטטית לאשר ארכה קצרה לתלמידים אשר יוכיחו סיבה מספקת לאיחור במועד ההגשה. תלמידים שלא יגישו את העבודה במועד לא יהיו זכאים לציון.
הגשת רפרט או עבודות סיום קורס
מועד הגשת עבודות סיום קורס בקורסים שיינתנו בסמסטר א': יום א', 8.3.2020, י"ב באדר תש"ף.
​מועד הגשת עבודות סיום קורס בקורסים שיינתנו בסמסטר ב': יום א', 9.8.2020, י"ט באב תש"ף.