הגשת מועמדות

החוג לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה
תואר שלישי

1. רשאים להגיש מועמדות מי שהשלימו עבודת גמר (תזה) במסגרת לימודי תואר שני ממוסד אקדמי מוכר ע"י המל"ג בציון 85 ומעלה, וציונם הכולל בתואר השני הוא לפחות 85. עם זאת, תנאי הקבלה בפועל בשנים האחרונות עומדים על ציונים גבוהים יותר.
2. מועמדים יגישו לוועדת הדוקטורנטים של החוג, באמצעות מזכירות החוג, את המסמכים הבאים:
  א. גליון ציוני ב.א ומ.א.
  ב. עותק של עבודת הגמר ל-מ.א. (תזה)
  ג. 2 מכתבי המלצה
  ד. קורות חיים
  ה. הצהרת כוונות (בהיקף של כ-3 עמ') שתפרט ביוגרפיה אינטלקטואלית, תחומי מחקר מועדפים ושאיפות תיאורטיות ואמפיריות בתחום הסוציולוגיה.
  לתלמיד שיתקבל ימונה מלווה זמני, עד לקביעתו של המנחה הקבוע.
3. ועדת הדוקטורנטים דנה בבקשות פעם בשנה. המועמדים מתבקשים להגיש את המסמכים הנדרשים עד ה-31 במרץ.
תהליך הקבלה יכלול (על פי הצורך) ראיון קצר בו יציגו המועמדים את עבודת המ.א. (תזה) שלהם.
4. תלמידים אשר לא סיימו לימודי מ.א. בסוציולוגיה ובאנתרופולוגיה יוכלו להתקבל כ"מועמד לתלמיד מחקר" ויחויבו בקורסי השלמה. היקף קורסי ההשלמה הינו עד כמחצית מסך שעות הלימוד בתואר השני בחוג לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה. הרכב הקורסים נקבע על ידי הוועדה החוגית לתלמידי מחקר ומובא לידיעת התלמידים עם הקבלה לחוג.
5. החוג משתדל להעניק מלגות לכל תלמידי/ות הדוקטורט. מתן המלגה הינו בכפוף לקבלת אישור תקציב שנתי על ידי האוניברסיטה. בשלב א' מקבלים התלמידים מלגה חלקית, המוכפלת לאחר המעבר לשלב ב'.