מסלול מואץ לתואר השני לתלמידים מצטיינים בתואר הראשון

החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה

שנה ב'

מטרת המסלול הינה לעודד תלמידים מצטיינים בלימודי התואר הראשון ללמוד קורסים מתכנית התואר השני כבר בשנתם השלישית כך שמשך לימודיהם לקראת התואר השני יקוצר.

1. התלמידים ייבחרו בתום שנה ב' מתוך בעלי ממוצע הציונים הגבוה ביותר בקורסי החובה:
מבוא לסוציולוגיה
מבוא לאנתרופולוגיה
מקורות היסטוריים ואינטלקטואליים של מדעי-החברה
מבוא לסטטיסטיקה ולניתוח נתונים
יסודות המחקר החברתי וכתיבה אקדמית
ריבוד ואי שוויון[1]
תיאוריות סוציולוגיות קלאסיות
שיטות מחקר כמותיות
שיטות מחקר איכותניות
תיאוריה באנתרופולוגיה
כן יופעל שיקול דעת ביחס להישגי התלמידים בקורסי התשתית.
2. התלמידים יהיו זכאים ללמוד עד 9 ש"ס מבין קורסי התואר השני.
בחירת קורסי התואר השני שיילמדו בשנה השלישית ללימודי התואר הראשון תיעשה בתאום עם מנחי המסלול (ראו להלן) ותוך התחשבות בצרכי התלמיד/ה ודרישות מוקדמות.
3. תלמידי המסלול יאותרו, ייבחרו ויילוו ע"י יועצי החוג לתואר ראשון ושני, שייחשבו לצורך זה כמלווי המסלול.
4. תלמידים שהתקבלו למסלול, חייבים לשמור על רמת הישגים גבוהה (ממוצע 85 לפחות בלימודי הב.א.), על מנת להתקבל ללימודי התואר השני.
5. מניין השעות לתואר מ.א. הינו 28 ש"ס לפחות לתלמידים שיסיימו מ.א. במסלול עם עבודת גמר.
6. מצופה מתלמידים שיצטרפו לתכנית לסיים לימודיהם במסלול עם עבודת גמר. תלמידים שיסיימו את לימודי המ.א. ללא עבודת גמר יהיו חייבים ב-36 ש"ס לפחות.

_________________________
[1] לתלמידים שהחלו לימודיהם בחוג בשנה"ל תשע"ח.