שנה ג' - אופן לימוד דו-חוגי

בית ספר למדעי הפסיכולוגיה
תואר ראשון

הרישום לקורסים הינו שנתי, יש להירשם לכל הקורסים ברישום המתקיים לקראת סמסטר א'.

תכנית הלימודים

קורסי חובה - שנה ג'

אופן ההוראה

מס' ש"ס

דרישות מוקדמות

סמסטר

סמינר אמפירי

ס'

הדרכה במאגרי מידע, ניתוח שונות ויישומי מחשב, שיטות מחקר[1]

א'+ב'

מבוא לפסיכופתולוגיה[2]

ש'

א'

פסיכולוגיה חברתית: מהבינאישי לקבוצתי[3] ש' 2   ב'
למידה - התניה קלסית ואופרנטית תופעות בסיסיות וניתוח תאורטי[2] ש' 2   א'

The Quest for Meaning and Human Nature in Modernity

ש' 2   ב'

סה"כ

12 ש"ס

14 ש"ס קורסי בחירה [4]
יש לבחור מרשימת קורסי הבחירה של ביה"ס ומקורסי הבחירה מחוץ לביה"ס, שמפורסמים במערכת השעות מתוכם 8 ש"ס לכל היותר מחוץ לביה"ס למדעי הפסיכולוגיה.
ניתן ללמוד את קורסי הבחירה במהלך 3 השנים.
​בנוסף ניתן לבחור קורסי בחירה מחוץ לבית הספר למדעי הפסיכולוגיה

סמינרים
כל התלמידים בביה"ס חייבים להשתתף באורח פעיל ולהגיש עבודה בסמינר אמפירי.
הסמינר מיועד רק לתלמידי שנה ג' שמילאו את כל הדרישות המוקדמות של שנים א' ו-ב' בלימודיהם. התלמידים יחויבו להגיש במהלך סמסטר א' הצעת מחקר כתובה או כל עבודה אחרת שתידרש ע"י המורה.  את העבודה הסמינריונית יש להדפיס ולצרף את כל חומר השאלונים וההסתכלויות הקשורים בעבודה. כל שאלון שהוכן לשם עבודה סמינריונית חייב לקבל תחילה אישור בחתימת המרצה המנחה בעבודה הסמינריונית. בלי רשות מורה הסמינר אין התלמידים רשאים לפרסם, בכל צורה שהיא, את העבודה הסמינריונית שלהם.

כל התלמידים יחויבו להגיש בנפרד עבודה סמינריונית עצמאית

המחקר יוכל להתבצע בצוות, באישורו ועל פי שיקול דעתו של מורה הסמינר.
המועד האחרון להגשת העבודה הסמינריונית בשנה"ל תשע"ח הוא:
סמסטר א'- יום א', 6.5.2018, כ"א באייר תשע"ח.
שנתי - יום א', 16.9.2018, ז' בתשרי תשע"ט.
מועד זה הינו סופי. במקרים יוצאים מהכלל ניתן לפנות בבקשה מיוחדת מלווה בהמלצת המורה לוועדת ההוראה של הפקולטה למדעי החברה. העבודה הסמינריונית תוגש למזכירות ויירשם מועד הגשתה. התלמידים מתבקשים לשמור עותק נוסף של העבודה הסמינריונית.

[1] במקרה של תלמיד שלוקח רק בשנה ג' את ניתוח שונות (כי לא ניגש או נכשל בשנה ב'): אם התלמיד עבר בהצלחה את סטטיסטיקה א'+ב' וכן קיבל ציון 90 ומעלה בסדנת מחקר הוא יוכל להירשם לסמינר אמפירי גם ללא הקורס בניתוח שונות במעמד "על תנאי" (התנאי הוא שחובה עליו להיות רשום ולעבור בהצלחה את הקורס ניתוח שונות בשנה ג').
אם בשנה מסוימת מוצע סמינר אמפירי איכותני תלמידים יוכלו להירשם אליו גם ללא עמידה בדרישות המוקדמות שצויינו לעיל.
[2] הקורס מתבסס על הידע בקורס "מבוא למדעי הפסיכולוגיה".
[3] הקורס מתבסס על הידע בקורס "מבוא לפסיכולוגיה חברתית מהאישי לבינאישי".
[4] תלמידים הלומדים ביולוגיה או מדעים מדויקים או משפטים או תלמידים לאחר תואר ילמדו 60 ש"ס, כלומר יחויבו ב-16 ש"ס קורסי בחירה, מתוכם 8 ש"ס לכל היותר מחוץ לביה"ס למדעי הפסיכולוגיה.