מטרת הלימודים

החוג ללימודי עבודה

תואר שני

תכנית הלימודים לתואר שני בלימודי עבודה היא תכנית ייחודית מסוגה. התכנית מוצעת במסלול מחקרי בלבד (כתיבת עבודת גמר – תזה) בכל שנה יתקבלו כעשרים תלמידים שיזכו להכשרה אינטנסיבית אישית ע"י מורי החוג.

מטרת הלימודים

הלימודים לקראת התואר השני בחוג ללימודי עבודה נועדו, בראש ובראשונה, להקנות לתלמידים ידע ומיומנויות לעריכת מחקרים בתחומי העיסוק של החוג. מטרה נוספת היא להכשירם למילוי תפקידים בתחומי יחסי עבודה, ניהול משאבי אנוש, ופיתוח ארגוני בארגונים. מטרות אלו מוצאות ביטוי במבנה הלימודים בחוג, המורכב משלושה שלבים עיקריים:
א. בניית תשתית תיאורטית בנושאי הלימוד העיקריים.
ב. פיתוח כישורים מתודולוגיים ויכולת שימוש בשיטות מחקר כמותיות, היסטוריות ואיכותניות, שיבואו לכלל ביטוי בעבודות הסמינריוניות ובעבודת הגמר.
ג. כתיבת עבודת גמר (תזה).

משך הלימודים

הלימודים לתואר השני נמשכים שנתיים. ניתן להאריך את משך הלימודים בשנה אחת ובמקרים חריגים בשנה נוספת. הארכת משך הלימודים כפופה לאישור ועדת ההוראה של הפקולטה.
תקופות של הפסקת לימודים נכללות בפרק הזמן המרבי של הלימודים לקראת התואר. בגין כל שנת חריגה, מעבר לשנות התקן, ייגבו "דמי גרירת לימודים" בנוסף לשכר הלימוד, בהתאם לתקנות שכר הלימוד.