תעודת הוראה במדעי החברה

מרכז התכנית : ד"ר יהודה יעקובסון

הלימודים לקראת תעודת הוראה במדעי החברה מתקיימים ביחידה להכשרה להוראה, בבית הספר לחינוך.

מטרת הלימודים

להכשיר בעלי תואר אקדמי במדעי החברה בתחומים: סוציולוגיה, כלכלה או מדעי המדינה, להוראת מקצועות אלה בבית הספר העל-יסודי בישראל, תוך הכרת טכנולוגיות חדשות ושיטות הוראה מתקדמות.

תנאי רישום וקבלה

רשאים להירשם ללימודים לקראת תעודת הוראה במדעי החברה בחטיבה העליונה: בעלי תואר "בוגר אוניברסיטה" במדעי החברה (בחוגים: סוציולוגיה, כלכלה או מדע המדינה) או במדעי ההתנהגות (בתחומים סוציולוגיה, כלכלה או מדע המדינה) בציון ממוצע של 75 לפחות.

כמו כן, ניתן להתחיל בלימודים בשנה האחרונה ללימודי התואר הראשון, לאחר סיום שתי שנות לימודים מלאות בחוגים הנ"ל, בציון ממוצע של 75 לפחות.

משך הלימודים והיקפם

משך הלימודים לקראת תעודת הוראה הוא שנה עד שנתיים. היקף הלימודים  48 ש"ס, כולל ההכשרה המעשית.

שיעור השלמה

שיעור השלמה: "מבוא לסוציולוגיה של החינוך".

לפרטים נוספים:

אתר ביה"ס לחינוך www.education.tau.ac.il