מסלול הלימודים

בית הספר לכלכלה ע"ש איתן ברגלס

תואר שלישי

תלמיד שהתקבל לתכנית הלימודים לתואר שלישי, הינו "תלמיד מחקר שלב א".

חובות תלמיד מחקר שלב א'

1. ללמוד קורסים בהיקף של 8 ש"ס לפחות, לא כולל סדנאות, (אלא אם הוועדה לתארים מתקדמים קבעה מכסה  גבוהה יותר) לפי הנחיית המנחה. על התלמיד לקבל ציון 80 לפחות בכל אחד מהקורסים וציון ממוצע 85 בכל הקורסים.
  2. להשתתף באופן מלא בסדנת הדוקטורנטים, ולהציג את מחקרו פעם אחת בשנה לכל הפחות.
  3. להשתתף בסמינר המחלקתי ובסדנה אחת בתחום המחקר.
  4. להגיש למנחה דו"ח התקדמות אחת לשנה.
  5. להגיש עד תום שנה מקבלתו לתכנית, ולאחר שסיים את הלימודים שהוטלו עליו, הצעת מחקר חתומה ע"י המנחה המיועד. הארכת תקופה זו טעונה המלצת המנחה, אישור של הוועדה לתארים מתקדמים ואישור של הוועדה הפקולטטית לתואר שלישי.
  6. הוועדה לתארים מתקדמים של ביה"ס רשאית לדרוש מתלמידים השתתפות בקורסים, סדנאות וכדומה בנוסף לאמור לעיל.

על תלמידים, שהתקבלו לדוקטורט החל מסמסטר א' תש"ע, יחול נוהל אשור הצעת המחקר, הכלול בנוהל ועדה מלווה של תלמידי מחקר בפקולטה למדעי החברה.
במהלך גיבוש הצעת המחקר ולפני הגשתה לוועדה המלווה ייפגש התלמיד לפחות פעם אחת ללא נוכחות המנחה עם כל אחד מחברי הוועדה הנמצא בארץ.
התלמיד יגיש את הצעת המחקר לחברי הוועדה המלווה, ויציג אותה בפני חברי הוועדה המלווה.
​לאחר אישור הצעת המחקר, התלמיד עובר למעמד של "תלמיד מחקר שלב ב".