קורסי בחירה

בית הספר לכלכלה ע"ש איתן ברגלס

תואר שני

הקורסים ייבחרו מתוך רשימת קורסי הבחירה (המופיעה בהמשך). קורסים נוספים ניתן לבחור גם מקבוצת קורסי החובה המתקדמים (קבוצה 2). מקבוצה זו רק קורס אחד יוכר במכסת קורסי הבחירה. למי שלמד את שלושת קורסי הבחירה המתקדמים, קורס אחד לא ייכלל במכסת השעות לתואר השני, אך ייכלל במכסת השעות לדוקטורט בכלכלה אם יילמד באוניברסיטת תל-אביב.
ניתן ללמוד קורסי בחירה בכל אחת משתי האוניברסיטאות, בכפוף לעמידה בדרישות המוקדמות של הקורסים, ללא קשר לאוניברסיטה בה התלמיד רשום, ובלבד שלא יילמדו קורסי בחירה הזהים בתוכנם או דומים במידה רבה, להלן קורסים חופפים. כדי למנוע רישום לקורסים חופפים, תלמיד המבקש ללמוד קורסי בחירה בשתי האוניברסיטאות יגיש את רשימת הקורסים לאישור ראש התכנית.
למד התלמיד קורסים חופפים, יילקח בחשבון לצורך שקלול ציון הגמר רק אחד מהם והתלמיד יחויב בהשלמת שעות, בהתאם למכסת השעות לתואר.
תלמידי המסלול המחקרי רשאים ללמוד את הקורס "מימון חברות" הניתן בפקולטה לניהול.

רשימת קורסי בחירה:[1]

שם הקורס

שם המרצה

ש"ס

דרישות מוקדמות

סמסטר א'

שוק העבודה ומחזורי עסקים

פרופ' ערן ישיב

תיאוריה מאקרו כלכלית א'

אירועי קיצון כלכליים, משברים גדולים ואינפלציות מהירות[2]

פרופ' אלכס צוקרמן

תיאוריה מאקרו כלכלית או תיאוריה מיקרו כלכלית (קורסי ליבה)

מיני קורסים וקורסים מרוכזים[3]

נושאים בניתוח אמפירי במימון חברות

פרופ' שי ברנשטיין

הצבעות: תיאוריה ומעשה

פרופ' בני מולדיבאנו

תורת המשחקים וכלכלת אינפורמציה א'

סמסטר ב'

כלכלת משפחה ומאקרו כלכלה

פרופ' משה חזן

תיאוריה מיקרו כלכלית

סוגיות אמפיריות בניתוח כלכלי של המשפט

פרופ' אלמה כהן

מבוא לאקונומטריקה

מיני קורסים וקורסים מרוכזים[3]
החלטות בתנאי סיכון פרופ' עוזי סגל 2 תיאוריה מיקרו כלכלית
סחר חוץ והשקעה חיצונית פרופ' אלחנן הלפמן 1 תיאוריה מיקרו כלכלית
אפליה בשוק העבודה פרופ' דיוויד ניומארק 1 אקונומטריקה א'
כלכלות מקומיות מימון ציבורי ומדיניות ציבורית פרופ' שואג דניאל 1 תיאוריה מיקרו כלכלית

-------------------------------
[1] לימודים בשפה האנגלית קורסי הבחירה ומיני קורסים אליהם יהיה רשום תלמיד אחד לפחות שאינו דובר עברית, יינתנו בשפה האנגלית. אם המרצה דובר עברית, ניתן יהיה להגיש עבודות ולכתוב בחינות בשפה העברית.
[2] מי שלמד את הקורס "המשבר הפיננסי האחרון בראי התאוריה, ההיסטוריה, והמציאות" - 1011.4167 - שלימד פרופ' דניאל צידון, מנוע מללמוד קורס זה.
​[3] מיני קורסים - בכל סמסטר מתקיימים מיני קורסים יש להתעדכן באתר ביה"ס בפרטים בתחילת כל סמסטר.