חד חוגי - שנה א'

ביה"ס לכלכלה ע"ש איתן ברגלס

תואר ראשון

קורסי חובה

תכנית הלימודים והיקף השעות המחייב הינו על פי הידיעון בו החל התלמיד את לימודיו בכלכלה.

תלמידי תכנית זו חייבים בלימודים בהיקף של 80 ש"ס + 32 ש"ס לימודי חטיבות. להלן רשימת קורסי החובה והדרישות המוקדמות לכל קורס. חובה לעמוד בדרישה המוקדמת לפני תחילת הקורס.

שם הקורס ש"ס הדרישות המוקדמות[1]
סמסטר א'
יסודות הכלכלה  [2]  [3] 5
מבוא לסטטיסטיקה לכלכלנים א' [2] 5
מתמטיקה לכלכלנים א' [2] 4
מבוא כללי 4
סמסטר ב'
מבוא לסטטיסטיקה לכלכלנים ב' 4 לימוד בעבר וזכאות להיבחן בסטטיסטיקה לכלכלנים א'
מתמטיקה לכלכלנים ב' 4 לימוד בעבר וזכאות להיבחן במתמטיקה לכלכלנים א'
מיקרו כלכלה א' [4] 5 ציון עובר ביסודות הכלכלה ובמתמטיקה לכלכלנים א' - לא יאוחר ממועד ב'
לימוד במקביל של מתמטיקה לכלכלנים ב'
המשק הישראלי והכלכלה הגלובלית[5] 2 ציון עובר ביסודות הכלכלה
לימוד בעבר וזכאות של מתמטיקה א'
חשבונאות לכלכלנים 2 -

מבואות כלליים

כל תלמיד חד-חוגי חייב ללמוד מבוא כללי מחוץ לחוג בהיקף של 4 ש"ס לפחות. ניתן ללמוד בכל אחד מהסמסטרים במהלך שנות הלימוד לתואר.
את הקורס ניתן לבחור מתוך הרשימה הבאה

מבוא לסוציולוגיה 4 ש"ס ניתן במסגרת החוג לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה הרישום במסגרת הרישום ב"בידינג"
מבוא לפסיכולוגיה למדעי החברה 4 ש"ס ניתן במסגרת הקורסים הכלל פקולטטיים הרישום במסגרת הרישום ב"בידינג"
שיטת המשפט הישראלי 4 ש"ס ניתן במסגרת הקורסים הכלל פקולטטיים הרישום במסגרת הרישום ב"בידינג"
מבוא לאנתרופולוגיה 4 ש"ס ניתן במסגרת החוג לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה הרישום במסגרת הרישום ב"בידינג"
פוליטיקה ומשטר בישראל 4 ש"ס ניתן במסגרת החוג למדע המדינה ניתן להירשם ברישום המאוחר בחוג למדע המדינה
מבוא ליחסים בינלאומיים ואסטרטגיה 4 ש"ס ניתן במסגרת החוג למדע המדינה ניתן להירשם ברישום המאוחר בחוג למדע המדינה
מבוא למחשבה פוליטית 4 ש"ס ניתן במסגרת החוג למדע המדינה ניתן להירשם ברישום המאוחר בחוג למדע המדינה

כלים שלובים

[1] דרישות מוקדמות - לימוד בעבר וזכאות לגשת לבחינה,  נבחן = נגש לבחינה, עבר או נכשל ציון עובר = 60 ומעלה. חובה לעמוד בדרישה המוקדמת לפני תחילת הקורס.
[2] בקורס זה זכאים התלמידים לשלושה מועדים עוקבים.
[3] לא ניתן לשפר ציון ביסודות הכלכלה לאחר קבלת ציון חיובי במיקרו כלכלה א'.
​[4] רישום למיקרו כלכלה א' מותנה בקבלת ציון עובר ביסודות הכלכלה ובמתמטיקה א' לא יאוחר ממועד ב'.
[5] הקורס מהווה דרישת קדם למאקרו כלכלה א'.