מטרת התכנית

תואר שני

ראש התכנית: פרופ' גילה מנחם

מטרת תכנית הלימודים
להקנות ידע תיאורטי ומקצועי וכלים להבנת ההיבטים המדיניים, הכלכליים, החברתיים והמשפטיים של המדיניות הציבורית ויחסי הגומלין שביניהם. הלימודים מיועדים לפתח יכולות יישום והערכת מדיניות ולהכשיר את הבוגרים למילוי תפקידי מטה בכירים במגזר הציבורי על שלוחותיו. התכנית כוללת לימודי התמחות במדיניות ציבורית על היבטיה השונים. התכנית ללימודי מוסמך במדיניות ציבורית למנהלים הינה מסגרת אקדמית ישראלית יחידה מסוגה, המבקשת להעניק לבעלי ניסיון מעשי השלמת ידע והעמקתו, ולגשר בין תיאוריה למעשה. ייחודה בכך שהיא מבקשת להעניק לנושאים בתפקידי ניהול בכירים, ידע תיאורטי וכלי חשיבה וניתוח.
התכנית תוביל בתוך 12 חודשים לתואר מוסמך במדיניות ציבורית למנהלים במסלול ללא תיזה.
התכנית מיועדת לנושאי תפקידים במינהל ובמשק בעלי ניסיון מעשי במגזרים שונים של המינהל.
התכנית מציעה מסלול במדיניות עירונית ושלטון מקומי, מסלול מדיניות חברתית ומסלול בניהול אסטרטגי.

תנאי לימוד
התכנית מניחה כי כל הסטודנטים לומדים תוך כדי המשך מילוי תפקידיהם הניהוליים, לפיכך, יתקיימו הלימודים בצורה מרוכזת בימי חמישי ושישי בקבוצה נפרדת ובכיתה נפרדת. לתלמידים יוענקו, במידת האפשר, תנאי לימוד מיוחדים וחבילות קורס הכוללות חומרי לימוד מפורטים. לרשות התלמידים יעמדו חונכים לסיוע בלימודים ויועץ לענייני מחשוב. הלימודים יארכו 12 חודשים רצופים שיחולקו לשלושה סמסטרים, כולל סמסטר קיץ. היקף הלימודים יהיה 38 שעות סמסטריאליות (ועוד 3 ש"ס יסודות הכלכלה כקורס השלמה).

תנאי קבלה
רשאים להגיש מועמדות נושאי תפקידים במינהל ובמשק בעלי ניסיון מעשי, שהם בעלי תואר בוגר (תואר ראשון) ממוסד אקדמי מוכר ע"י המל"ג, בציון "טוב" (75) לפחות. במקרים מיוחדים תישקל קבלתם ללימודים של מועמדים בעלי ניסיון מעשי כאמור, שציון הגמר שלהם נמוך במעט מציון 75. תלמידים אלה יוכלו להגיש מועמדות ואם יתקבלו ללימודים, תהיה זאת קבלה על תנאי בכפוף לעמידתם בתנאים הנדרשים על ידי התכנית.

לימודי דוקטורט
בוגרי תכנית המנהלים בציון 85 ומעלה, יוכלו להשלים כתיבת עבודת תזה, במסגרת תכנית המוסמך בחוג למדיניות ציבורית. ציון של 85 לפחות בעבודה זו, יאפשר להירשם ללימודי דוקטורט במדיניות ציבורית.

מלגות
מדי שנה, בטקס הענקת התארים , תחולקנה מספר מלגות שכר לימוד לתלמידים מצטיינים.
הענקת המלגות תלויה באישור הפקולטה למדעי החברה ואוניברסיטת תל-אביב.

לימודי השלמה
יסודות הכלכלה - 3 ש"ס
כל תלמיד המתקבל לחוג חייב בקורס השלמה יסודות הכלכלה. פטור מהקורס ניתן רק לבוגרי תואר ראשון בכלכלה. במקרים מיוחדים תוכל ועדת הקבלה לקבוע קורסי השלמה נוספים וזאת לפי הצורך.