תכנית הלימודים לתלמידי שנים ב'-ג' (החלו בתשע"ט או בתש"ף)

מסלול למנהיגות ומשאבי אנוש
תואר ראשון דו חוגי (לימודי עבודה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה)

המסלול למנהיגות ומשאבי אנוש מבקש להקנות ידע, כלים ומיומנויות לתלמידים המתעניינים בחברה הישראלית ורוצים להיות שותפים בהנהגתה.

מיקוד הלימודים יתבסס על קורסי חובה וליבה של החוג ללימודי עבודה והחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה. בנוסף לקורסים הללו ילמדו התלמידים קורסים ייעודיים למסלול תוך הדגשת נושאים של מנהיגות ומשאבי אנוש.

המסלול יכשיר את התלמידים לתפקידי ניהול ומנהיגות במגזר החברתי-ציבורי, תוך פיתוח כושר אנליטי, יכולת חקירה ביקורתית ומתן כלים להתמודדות עם בעיות עומק מרכזיות המעסיקות את חוקרי החברה בעידן הנוכחי.

התלמידים חייבים ללמוד קורס אחד באנגלית במהלך התואר כחלק מתכנית הלימודים. ניתן לבחור אם ללמוד את הקורס במסגרת החוג ללימודי עבודה או החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה (אין מדובר בקורס להשלמת רמת אנגלית של היחידה ללימודי שפות).

קורסי כלים שלובים הם חובה במהלך התואר הראשון. פרטים על מבנה התכנית, היקף הלימודים ומידע נוסף בקישור.

מכסת השעות לתואר בכל אחד מהחוגים תעמוד על 60-62 ש"ס.*

שנה א' – 42 ש"ס

מבוא לסוציולוגיה – 4 ש"ס

מקורות היסטוריים ואינטלקטואליים של מדעי החברה – 4 ש"ס

מבוא לאנתרופולוגיה – 4 ש"ס

מבוא לסטטיסטיקה וניתוח נתונים – 5 ש"ס

יסודות המחקר החברתי וכתיבה אקדמית – 3 ש"ס

על העבודה - 3 ש"ס

ריבוד ואי שוויון – 3 ש"ס

התנהגות ארגונית - 5 ש"ס

מבוא למדעי התקשורת - 4 ש"ס (קורס ייעודי מהחוג לתקשורת)

שוק העבודה - 4 ש"ס

אין

שפה ותקשורת: חברה, מסר, פעולה - 3 ש"ס (קורס ייעודי מהחוג לתקשורת)

שנה ב' – 38 ש"ס

תיאוריות סוציולוגיות: מהתקופה הקלאסית
​ועד זמננו – 4 ש"ס[1]

דיני עבודה - 4 ש"ס

שיטות מחקר כמותיות – 4 ש"ס

שיטות מחקר איכותניות - 4 ש"ס

תיאוריה באנתרופולוגיה - 2 ש"ס מבוא ליחסי עבודה - 3 ש"ס

מבוא למדיניות ציבורית - 4 ש"ס (קורס ייעודי מהחוג למדיניות ציבורית)

​ניהול משאבי אנוש - 4 ש"ס

שני קורסי תשתית - 6 ש"ס (3 ש"ס כל אחד) קורס בחירה - 3 ש"ס [3]  (תלמידי המסלול אשר החלו לימודיהם בתשע"ח וקיבלו ציון 'עובר' בקורס מבוא לכלכלה פטורים מקורס בחירה זה).

שנה ג' – 41-43 ש"ס

תיאוריות סוציולוגיות בנות זמננו – 4 ש"ס

סוגיות בעולם העבודה  – 3 ש"ס

חברה בישראל – 3 ש"ס

מודלים של מנהיגות – 3 ש"ס (קורס ייעודי)

פרקטיקום במקומות עבודה – 3 ש"ס (קורס ייעודי חדש)

סדנת מנהיגות – 3 ש"ס (קורס ייעודי)

היבטים יישומיים במנהיגות ומשאבי אנוש - 4 ש"ס[2] קורסי בחירה - 7-6 ש"ס [3]

קורסי בחירה -
לתלמידים שהחלו בתשע"ט - 5 ש"ס[4]
לתלמידים שהחלו בתש"ף - 9 ש"ס[4]

סמינר 4-3 ש"ס

סמינר - 4 ש"ס

אין

______________________
*
על התלמידים שהחלו את לימודיהם משנה"ל תשע"ט ללמוד קורס אחד במהלך התואר הראשון בשפה האנגלית (באחד החוגים) (וזאת בנוסף להשגת רמת 'פטור' בשפה האנגלית).

[1] תלמידי שנה ב' מהחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, שהחלו לימודיהם במסלול בתש"ף ילמדו קורס זה במקום הקורס "תיאוריות סוציולוגיות קלאסיות", ובמקום הקורס "תיאוריות סוציולוגיות בנות זמננו" השייך לשנה ג'. תלמידים אלו ילמדו 4 ש"ס נוספות מתוך אשכול קורסי הבחירה או התשתית.
[2] קורס המשך לפרקטיקום במקומות עבודה.

[3] בחוג ללימודי עבודה התלמידים יידרשו לקחת קורסי בחירה הניתנים במסגרת החוג בהיקף של 9-10 ש"ס.
[4] לתלמידים שהחלו לימודיהם במסלול בשנה"ל תשע"ט, בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה יש ללמוד קורסי בחירה בהיקף של 5 ש"ס, מתוכם לפחות 3 ש"ס מקורסי הבחירה הניתנים על ידי החוג
לתלמידים שהחלו לימודיהם  במסלול בשנה"ל תש"ף, סה"כ היקף קורסי הבחירה הינו 9 ש"ס, מתוכם לפחות 3 ש"ס מקורסי הבחירה הניתנים על ידי החוג. תוספת השעות הינה במקום הקורס תיאוריות סוציולוגיות בנות זמננו.