מטרת הלימודים

לאתר התכנית

תואר שני

רציונל

בשנים האחרונות גברה ההכרה בחשיבות הנושא של ניהול סכסוכים וגישור הן כתחום מחקר אקדמי והן  כתחום עיסוק מעשי. מגמה זו באה לידי ביטוי בספרות מחקרית ענפה, בכתבי עת המתמחים בנושא, ובפריחה של מרכזים ותכניות לימוד והכשרה בניהול סכסוכים וגישור בעולם כולו ובישראל בכלל זה.

מטרת הלימודים

ייחודה של התכנית נעוץ, בראש ובראשונה, באופי הבינתחומי שלה, היינו, בחשיפת התלמידים לגישות דיסציפלינאריות שונות בתחום, כגון גישות משפטיות, פסיכולוגיות, תרבותיות, כלכליות ופוליטיות. בנוסף, יוכלו התלמידים להעמיק את הידע שלהם בתחומים ספציפיים, כגון סכסוכים בקהילה, סכסוכים בארגונים, סכסוכים סביבתיים, או בסכסוך היהודי-ערבי.

מסיימי התכנית יהיו זכאים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" במדיניות ציבורית – ניהול סכסוכים וגישור, המוענק על ידי אוניברסיטת תל-אביב.

תלמידים אשר ישלימו קורס גישור במסגרת מרכז הגישור האוניברסיטאי (כרוך בתשלום נוסף) יקבלו תעודה המעידה על סיום קורס גישור על פי ההנחיות המומלצות של הנהלת בתי המשפט.

אוכלוסיית היעד

בוגרי תואר ראשון במוסד אקדמי מוכר מכל התחומים. בוגרים שאינם מתחום מדעי החברה יידרשו להשלמות במהלך שנת הלימודים הראשונה.

תנאי קבלה

רשאים להגיש את מועמדותם בעלי תואר בוגר (תואר ראשון) ממוסד אקדמי מוכר ע"י המל"ג  בציון 78 לפחות. לבעלי תואר ראשון בתכנית דו-חוגית יילקח ציון הגמר הגבוה מבין שני החוגים. בעלי תואר "מוסמך" יתקבלו ללימודים על פי ציון הגמר בתואר השני או ציון הגמר בתואר הראשון, בהתאם לשיקולי ועדת הקבלה של התכנית. ועדת הקבלה רשאית לשקול בחיוב את קבלתם של מועמדים שאינם עומדים בסף הקבלה הנדרש.

מסלולי לימוד

מוצעים שני מסלולי לימוד:

• מסלול ללא עבודת גמר
  • מסלול עם עבודת גמר (תזה)

משך הלימודים

הלימודים יחלו ביום ראשון 14 לאוקטובר 2018 ויסתיימו ביוני 2020. הלימודים נמשכים שנתיים אקדמאיות בימי שלישי וחמישי.

​לימודי השלמה

לימודי ההשלמה מתנהלים במסגרת חוגים אחרים (מחוץ לתכנית) במהלך כל ימי השבוע א-ה ובשעות שנקבעות ע"י החוגים הרלוונטיים.

תלמידים, אשר התואר הראשון שלהם אינו בתחומי מדעי החברה, חייבים ללמוד עד 2 קורסים מתוך הרשימה הבאה:

• "חברה בישראל",  "מבוא לסוציולוגיה", "מבוא לאנתרופולוגיה", "מבוא ליחסים בינלאומיים ואסטרטגיה", "מבוא לכלכלה ללא כלכלנים", "מבוא לפסיכולוגיה למדעי החברה", "מבוא לפסיכולוגיה קוגניטיבית".
  • יש לסיים את קורסי ההשלמה עד סוף שנה א'.

תלמידים החייבים בקורסי השלמה (מהתואר הראשון, ראה ידיעון), יחויבו בתשלום עבור קורסים אלה מעבר לשכר הלימוד הרגיל בלימודי מוסמך.

מידע למתעניינים במסלול עם עבודת גמר(תזה) שיתחילו בלימודים בשנת תשע"ט

נוהל הנחיית תזה

מסלול הלימודים עם עבודת גמר
תלמידים המבקשים להשתלב במסלול עם עבודת גמר יודיעו על כך למזכירות החוג בתום השנה הראשונה ללימודיהם. לא ניתן לעבור למסלול עם עבודת גמר מעבר ל-3 סמסטרים מיום תחילת הלימודים לתואר. המעבר למסלול זה מותנה בהתקשרות עם מנחה, השלמת 14 ש"ס בציון ממוצע 90 ומעלה מקורסי המבוא (חובה) והליבה ובקבלת אישור להצעת המחקר.

מודגש כי תנאים אלה הינם תנאי סף לרישום ואינם מבטיחים מעבר/קבלה למסלול עם תזה. ההחלטה תיקבע על ידי ועדת מחקר של התכנית על פי כלל נתוני המועמד, ועל סמך ראיון אישי במידת הצורך.

על המועמד לצרף את המסמכים הבאים:

• גיליון ציונים של תואר ראשון +  אישור מוסד הלימודים על מיקום יחסי בקרב המסיימים באותו תואר (מדרג).
  • קורות חיים מעודכנים.
  • טופס אישור הצעת מחקר (התקשרות עם מנחה).
  • הצהרת כוונות (Statement of purpose). הצהרת כוונות מקובלת הינה באורך של כ- 400-800 מילים.

הצהרת הכוונות צריכה לפרט את הנושאים הבאים (חובה להתייחס לכל אחד מהם):

• תחומי העניין של המועמד וכיווני המחקר אותו הוא מעוניין לבצע במסגרת עבודת התזה.
  • מהן הסיבות והמוטיבציה שמניעים את המועמד לבחור בלימודי תזה.
  • יעדים שהמועמד שואף להשיג בטווח הארוך במישור המקצועי.
  • שם ותחום המחקר של חוקר/ת שעוסקים בתחומים שהמועמד מעוניין לחקור.

אנא בדקו מראש עם מזכירות התכנית מי מסגל המרצים בתכנית ובאוניברסיטה רשאי להנחות לעבודת תזה ואילו מרצים העוסקים בתחומים רלוונטיים לעבודת מחקר.
ניתן לצרף מסמכים רלוונטיים נוספים שיכולים להצביע על איכויות אקדמיות ומחקריות.

הצעת מחקר לתואר שני

יש להגיש למזכירות החוג הצעת מחקר בהיקף של כשלושה עמודים + רשימה ביבליוגרפית, מאושרת על ידי המנחה, לא יאוחר מהיום הראשון של הסמסטר הרביעי ללימודים. כמו כן יש להגיש למזכירות החוג "טופס אישור הצעת מחקר". אישור המנחה הינו תנאי להגשת הצעת המחקר.

שלבי עבודת המחקר עד להגשת עבודת הגמר:
​לאחר הגשת הצעת המחקר וקבלת אישור המנחה תהליך ההנחייה מתחלק למספר תחנות, כשבכל תחנה יש צורך בקבלת אישור המנחה, והעברתו למזכירות החוג.
במידה ולא יתקבל אישור המנחה בעבור כל אחד מן השלבים המפורטים בהמשך, יעבור התלמיד/ה למסלול ללא עבודת גמר.

להלן לוח הזמנים עד להגשת עבודת הגמר הסופית:

יש למסור את הדרוש למנחה עם העתק למזכירות החוג - dispute@tauex.tau.ac.il

• עד לסוף הסמסטר הרביעי ללימודים: הגשת מטלה על פי דרישת המנחה.
  • עד לתחילת הסמסטר החמישי: הגשת מטלה על פי דרישת המנחה.
  • עד לסוף הסמסטר החמישי: הגשת טיוטה מלאה של עבודת התזה.
  • עד לסוף הסמסטר השישי: הגשת עבודת הגמר כרוכה למזכירת החוג.

​כל התנאים על פי תקנון תלמידי מחקר של אוניברסיטת תל-אביב.