הגשת מועמדות

התכנית לניהול סכסוכים וגישור ע"ש אוונס

תואר שלישי

הגשת מועמדות ללימודי תואר שלישי

המבקשים ללמוד לימודי תואר שלישי בתכנית לניהול סכסוכים וגישור ע"ש אוונס יגישו מועמדות לאחת מבין האפשרויות הבאות:

1.תלמיד מחקר שלב א'

• רשאים להגיש מועמדות למעמד של "תלמידי מחקר שלב א' " בעלי תואר מוסמך (תואר שני) עם תזה בתכנית לניהול סכסוכים וגישור ע"ש אוונס או מחוגים רלוונטיים לתכנית (מחוגים וממוסדות אקדמאים אחרים מוכרים ע"י המל"ג) בציון גמר של 90 לפחות בלימודי התואר השני ובציון 90 לפחות בתזה.
  • רשאים להגיש מועמדות למעמד של "מועמד לתלמידי מחקר שלב א'" בעלי תואר מוסמך (תואר שני) שלא סיימו תזה בתכנית לניהול סכסוכים וגישור ע"ש אוונס בתנאי שסיימו את התכנית עם ציון גמר של 90 לפחות בלימודי התואר.  סטודנטים שיתקבלו יצטרכו להשלים תזה לתואר שני בהתאם לתקנון התכנית בטרם יוכלו להגיש את הצעתם למחקר לדוקטורט.
  • חובות הלימודים במעמד "תלמיד מחקר שלב א' ":
  • מוסמכי התכנית לניהול סכסוכים וגישור ע"ש אוונס יחויבו ב-8 ש"ס (בהתאם לתקנון תלמידי מחקר) ויידרשו לסיימם בממוצע 85 לפחות.
  • סטודנטים שאינם מוסמכי התכנית לניהול סכסוכים וגישור ע"ש אוונס יחויבו ב-15-16 ש"ס על פי קביעת ועדת המחקר של התכנית  ויידרשו לסיימם בממוצע 85 לפחות (שעות אלה כוללות את  8 ש"ס המחויבים על פי תקנון תלמידי מחקר).
  • הסטודנטים שהתקבלו לשלב א' יגישו הצעת מחקר מאושרת ע"י מנחה הדוקטורט עד תום השנה הראשונה ללימודיהם.
  • כל הצעות המחקר יעברו שיפוט של שני קוראים לפחות. בתום ההליך, תחליט ועדת המחקר של התכנית אם להמליץ על העברת הסטודנט/ית לשלב ב', ההמלצה טעונה אישור מוסדות הפקולטה והאוניברסיטה.

2. מועמד לתלמיד מחקר

רשאים להגיש מועמדות סטודנטים בעלי תואר שני עם תזה שאינם בוגרי חוגים רלוונטיים לתכנית ובעלי ציון גמר של 90 לפחות בתואר השני ובציון 90 לפחות בתזה.

חובות הלימודים במעמד מועמד לתלמיד מחקר:
15-16  ש"ס  לפי קביעת ועדת המחקר של התכנית, ויידרשו לסיימם בממוצע של 90 לפחות, וכן לסיים כתיבת עבודת תזה בציון 90 לפחות.
בתום השנה הראשונה, תחליט ועדת המחקר של התכנית  אם להמליץ לקבל את הסטודנט כתלמיד מחקר שלב א'.

​3. תואר שני נוסף לאחר תואר שני

• רשאים להגיש מועמדות סטודנטים שסיימו לימודי תואר שני במסלול ללא תזה בציון גמר 90 לפחות.
  • על הסטודנטים במעמד זה ללמוד לפחות ⅔ מתכנית הלימודים במסלול עם תזה של התכנית לניהול סכסוכים וגישור ע"ש אוונס, להגיע לממוצע  90 לפחות בקורסים, וכן לסיים כתיבת עבודת תזה בציון 90 לפחות.
  • בסיום החובות הנ"ל, תחליט ועדת המחקר של התכנית אם להמליץ לקבל את הסטודנט/ית כתלמיד מחקר שלב א'.

עם הגשת המועמדות יש להגיש למזכירות התכנית:

• גיליון ציוני ב.א. ומ.א.
  • עבודת תזה
  • 2 מכתבי המלצה
  • קורות חיים מעודכנים
  • הצהרת כוונות לגבי נושא המחקר (400 – 800 מילים)
  • אישור רשמי של איש סגל בכיר מאוניברסיטת ת"א על נכונותו להנחות את עבודת הדוקטורט.

לאחר קבלת אישור מוסדות האוניברסיטה לרישום לתואר שלישי יהיה על התלמיד לבצע רישום דרך האינטרנט.

תלמיד מחקר שלב ב'
לאחר אישור הצעת המחקר ע"י מוסדות האוניברסיטה יעבור התלמיד למעמד של תלמיד מחקר שלב ב'. על התלמיד להגיש את עבודת הדוקטורט תוך חמש שנים ממועד קבלתו לשלב א'.
התלמיד יגיש למזכירות התכנית, אחת לשנה, דו"ח התקדמות חתום ע"י המנחה. הדוחות יועברו לוועדת המחקר של התכנית ושל הפקולטה.
​עבודת הדוקטורט תוגש בשפה העברית ו/או אנגלית ותכלול תקציר באנגלית/בעברית באורך של 5% מהיקפה.