לימודי השלמה

תואר שני

התכנית למדיניות החינוך
​התמחות בסוציולוגיה של החינוך

תלמידים יחויבו, במידת הצורך, בשיעורי השלמה בהתאם לדרישות ההתמחות. תכנית שיעורי ההשלמה תיקבע על-ידי ראש ההתמחות ותימסר בכתב למועמדים עם קבלתם ללימודים. שיעורי ההשלמה אינם נכללים במניין השעות לתואר. תלמידים המחויבים בשיעורי השלמה יתקבלו ב"מעמד מיוחד", או "מן המניין על תנאי", בהתאם להיקף שיעורי ההשלמה. עם סיום תכנית ההשלמה כנדרש יועברו למעמד "מן המניין". לתלמידים ב"מעמד מיוחד" תכנית הלימודים המחייבת היא התכנית בשנה בה יעברו למעמד "מן המניין" לתואר השני.

בחינת פטור בסטטיסטיקה כתנאי סף להשתתפות בקורסים המתודולוגיים

התלמידים נדרשים להשיג פטור בסטטיסטיקה (ציון 60 לפחות) כתנאי למעבר שנה ב'.
אפשר ומומלץ להיבחן עוד לפני תחילת שנה א'. במידה ואין אפשרות לעשות זאת יש להיבחן במועדים מאוחרים יותר ובלבד שהפטור יושג לפני תחילת שנה ב'.
לרשות התלמידים המעוניינים בכך, מוצע קורס הכנה שמטרתו ללמד מושגים בסיסיים בסטטיסטיקה החיוניים להמשך לימודים בתואר השני. ההשתתפות בקורס היא רשות בלבד. ניתן לגשת לבחינת פטור בסטטיסטיקה ללא השתתפות בקורס. פרטים בנוגע לקורס ולתאריכי הבחינה ראו באתר ביה"ס לחינוך.