מבנה תכנית הלימודים - מסלול ללא עבודת גמר

ביה"ס למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים

תואר שני

הרישום לקורסים הינו שנתי, יש להירשם לכל הקורסים ברישום המתקיים לקראת סמסטר א'.

קורסי חובה בתחומי הלימוד (כמפורט בהמשך) 18 ש"ס
שיטות מחקר במסלול ללא עבודת גמר 3 ש"ס
גישות ותאוריות במדע המדינה במסלול ללא עבודת גמר 3 ש"ס
4 סמינרים [1] 12 ש"ס
בחינת גמר חייב
סה"כ לתואר במסלול ללא עבודת גמר 36 ש"ס

הדרכה בכתיבה מדעית

תלמידים שלא למדו הדרכה בכתיבה מדעית במסגרת התואר הראשון בחוג למדע-המדינה, חייבים להשתתף בהדרכה לתלמידי תואר שני. הדרכה זו כוללת 5 מפגשים (4 מפגשים רצופים של 2 ש"ס ומפגש סיכום של 1 ש"ס). הציון בהדרכה הוא עובר/לא עובר. יש להירשם לקורס במסגרת ה"מכרז" (Bidding), הרישום אינו מצריך הקצאת נקודות.

קורסי חובה בתחומי הלימוד

על התלמידים לבחור 3 תחומי לימוד וללמוד בכל אחד מהם את שני קורסי החובה התחומיים.
תלמידים שתחום הלימוד שלהם יחסים בינלאומיים ואסטרטגיה ילמדו את הקורסים: המערכת הבינלאומית; כלכלה פוליטית בינלאומית.
תלמידים שתחום הלימוד שלהם תקשורת פוליטית ילמדו את הקורסים: תקשורת פוליטית; מנהיגות, דמוקרטיה ופוליטיקה בעידן התקשורת הגלובלי.
תלמידים שתחום הלימוד שלהם פוליטיקה ישראלית ופוליטיקה השוואתית ילמדו את הקורסים: עלייתם ונפילתם של מדינות ומשטרים; חוקות ותרבות דמוקרטית.
תלמידים שתחום הלימוד שלהם מחשבה מדינית ילמדו את הקורסים: מושג הריבונות בפילוסופיה הפוליטית; סוגיות אקטואליות בפילוסופיה פוליטית.

תנאי המשך לימודים לתלמידי המסלול ללא עבודת גמר

על התלמידים לסיים תוך שלושה סמסטרים מיום התחלת לימודיהם לתואר שני במדע המדינה את הקורסים הבאים:

• קורסי החובה בתחומי הלימוד
  • שיטות מחקר לתלמידי המסלול
  • גישות ותיאוריות במדע המדינה לתלמידי המסלול

זאת בממוצע של 80 לפחות ובתנאי שהציון בכל אחד מהקורסים יהיה 70 לפחות.
תלמידים שלא יעמדו בתנאי יופסקו לימודיהם. מקרים חריגים יובאו בפני ועדת בית הספר.

סמינרים[1]

במסגרת זו תוגשנה עבודות סמינריוניות. נושא העבודה יקבע בתיאום עם המרצה.
לסמינרים שיינתנו בסמסטר א' מועד ההגשה: יום א' 14.5.17, י"ח באייר תשע"ז.
לסמינרים שיינתנו בסמסטר ב' מועד ההגשה: יום א' 1.10.17, י"א בתשרי תשע"ח.

[1] חובה על תלמידי המסלול לכתוב 3 עבודות סמינריוניות.
בסמינר בו יבחרו התלמידים לא לכתוב עבודה סמינריונית הם יחויבו ברפרט/עבודה או בחינה, בהתאם להחלטת המרצה.
לתשומת לבכם: לתלמידים מוצעים מספר קורסי בחירה וסמינרים מחוגים אחרים באוניברסיטה, אולם כל הסמינרים המחייבים כתיבת עבודה סמינריונית חייבים להילקח מתוך בית הספר.