הדרכות

ביה"ס למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים

תואר ראשון

הדרכה במאגרי מידע

כל התלמידים חייבים להשתתף בהדרכה וירטואלית חד פעמית בנושא הכרת הספרייה ושימוש במאגרי מידע.
ההדרכה כוללת: עקרונות בסיסיים באוריינות מידע, השלבים בתהליך איתור המידע, הכרת משאבי המידע השונים (מאגרי מידע, כתבי עת אלקטרוניים, אתר אינטרנט) והערכתם.
על התלמידים להירשם להדרכה במסגרת הרישום לקורסי מדע המדינה,  בשיטת "המכרז" (Bidding). הרישום אינו מצריך הקצאת נקודות.
ההדרכה ניתנת באינטרנט במסגרת מערכת הקורסים המתוקשבת Moodle, ניתן לבצע את ההדרכה בכל זמן במהלך הסמסטר. ציון עובר בהדרכה יינתן למי שעבר בהצלחה את התרגיל שבסוף ההדרכה.
תלמידים יירשמו להדרכה רק באחד מחוגי הלימוד שלהם. תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא ניהול או חשבונאות יירשמו להדרכה בביה"ס לניהול.

הדרכה בכתיבה מדעית [1]

הדרכה זו כוללת 5 מפגשים (4 מפגשים רצופים - שעתיים כל מפגש ומפגש סיכום - שעה) בהם יובהרו כללי היסוד, הטכניים והתוכניים, לכתיבה אקדמית. עקרונות איסוף וקריאת חומר אקדמי, כללי ציטוט, רישום הערות וביבליוגרפיה. על התלמידים להירשם להדרכה במסגרת הרישום לקורסי מדע המדינה, בשיטת "המכרז" (Bidding). הרישום אינו מצריך הקצאת נקודות.

__________________
[1]  תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא היסטוריה של המזרח-התיכון ואפריקה יירשמו לתרגיל בכתיבת עבודות בחוג להיסטוריה של המזרח התיכון. תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא תקשורת יירשמו להדרכה בכתיבה מדעית במדע המדינה.