מטרת הלימודים

החוג לתקשורת

תואר ראשון

מטרת הלימודים
עולם התקשורת עובר בשנים האחרונות מהפכה חסרת-תקדים. התכנית החדשה לתואר הראשון מבקשת להקנות לסטודנטים כלים עיוניים ומעשיים שיאפשרו להם להבין את עולם התקשורת המשתנה, ולהשתלב בו. התכנית מציעה שילוב ייחודי של לימודים עיוניים-מחקריים מעמיקים - המקנים הבנה של תהליכי התקשורת בתוך הקשרים החברתיים, כלכליים, פוליטיים, טכנולוגיים ופסיכולוגיים – ולימודים מעשיים-יישומיים במגוון מקצועות התקשורת, בהדרכת טובי אנשי המקצוע.

מסגרות הלימוד
החוג מציע לימודים במתכונת דו-חוגית בלבד. החוג השני יכול להיות בכל פקולטה.

מבנה תכנית הלימודים
הבהרה חשובה
: מבנה תכנית הלימודים המופיע כאן הוא המבנה של התכנית החדשה, שנפתחה בתשע"ו .
מערכת השעות בידיעון נחלקת לשני חלקים: (1) לימודי שנה א' ושנה ב' בתכנית החדשה, (2) לימודי שנה ג' בתכנית הקודמת.
מבנה התכנית הקודמת מופיע בידיעון תשע"ה.
היקף הלימודים בחוג הינו 61 ש"ס.
בשנה א', ילמדו כל הסטודנטים מערכת של קורסי מבוא עיוניים, וסדנה מעשית נרחבת.

בסוף שנה א', יתבקשו הסטודנטים לבחור בין הקבץ לימודים עיוני-מחקרי ("חברת הרשת") לבין הקבץ מעשי-יישומי ("מקצועות התקשורת"). הקבלה להקבצים תתבסס על ממוצע ציונים, לא כולל הקורסים הכלל פקולטטיים וכלים שלובים.

תלמידי ההקבץ העיוני-מחקרי ילמדו בשנים ב' ו-ג' קורסי חובה נוספים, קורסים מתודולוגיים, קורסי בחירה, סדנאות, פרוסמינר עיוני וסמינר מחקרי.

תלמידי ההקבץ המעשי-יישומי ילמדו בשנים ב' ו-ג' קורסי חובה נוספים, סדנאות נרחבות במקצועות התקשורת, פרוסמינר עיוני וסמינר יישומי.

מבנה תכנית הלימודים

שנה א'

מבואות ותרגילים 25 ש"ס
סדנה מעשית  6 ש"ס
סה"כ שנה א' 31 ש"ס
החל מהשנה השנייה התלמידים יתפצלו לשני הקבצים: הקבץ "חברת הרשת", הקבץ "מקצועות התקשורת"

שנה ב' - הקבץ "חברת הרשת"

קורסי חובה ותרגילים

9 ש"ס

שיטות מחקר

6 ש"ס

פרוסמינר עיוני

2 ש"ס

סה"כ שנה ב'

17 ש"ס

שנה ג' - הקבץ "חברת הרשת"

סמינר מחקרי 4 ש"ס
קורסי בחירה 4 ש"ס
סדנאות 6 ש"ס
סה"כ שנה  ג' 14 ש"ס

שנה ב' - הקבץ "מקצועות התקשורת"

קורסי חובה ותרגילים

9 ש"ס

סדנאות מעשיות

8 ש"ס

פרוסמינר עיוני

2 ש"ס

סה"כ שנה ב'

19 ש"ס

שנה ג' - הקבץ "מקצועות התקשורת"

סמינר מעשי[1] 4 ש"ס
קורסי בחירה 8 ש"ס
סה"כ שנה ג' 12 ש"ס

____________________

[1] תנאי קדם לסמינרים:   "מבוא למדעי התקשורת", "איך חוקרים תקשורת" ו"הדרכה בכתיבה מדעית".